tisdag 15 juli 2008

Politiska friskolor

Läste i Göteborgsposten 15 juli 2008 att SSU vill starta en friskola i Borås! SSU Södra Älvsborg ska i morgon lämna in en ansökan om att få bedriva en egen friskola under socialistisk flagg i Borås.

Man anser att ansökan är helt seriös samtidigt som den är en test på systemet för friskolor. Man anser att om det inte är några problem för religiösa friskolor, så varför skulle det vara det för politiska skolor.

- Det är inget fel på vår socialistiska ideologi eller vår människosyn...

Jo man tackar! Snacka om att röra om i getingboet. Skulle nu Socialdemokraterna, som ju trots allt räknas som ett rumsrent politiskt parti, lyckas öppna dörren för politiska friskolor dröjer det sannolikt inte länge förrän vi har drivor av ansökningar från mindre accepterade partier på både extrem vänster och höger. Vi lever trots allt i ett demokratiskt samhälle vilket innebär att om en får så ska andra också ha samma rättigheter.

Jag antar att en del fortfarande kommer ihåg vad som händer när barn indoktrineras politiskt oavsett i vilket ända på den politiska skalan det sker.

/P-A

Inga kommentarer:

Skicka en kommentar

Featured Post

Västlänken - eller när Göteborg blev en schweizerost

Vi har varit några dagar i Göteborg och bland annat dokumenterat alla hål i staden som är ett resultat av Västlänksbygget. Det blev iaf en r...