tisdag 5 augusti 2008

Båttur och ren tur

Skapad den 31 juli


Vi gick upp vid 7-tiden, tog en halvtimmas simtur i poolen (personalen som just gick på skakade på sina huvuden och undrade om vi var riktigt kloka!)

Efter denna sköna sätt att vakna var det dags för en riktig Hilton-frukust med färskpressad juice och mer mat än man kan drömma om - glöm detta med att hämta kaffet och den juicen själv,den hälldes upp vid borden av servitörer som inte vill något annat än hjälpa till. Man var dessutom tvungen att hålla i tallriken, började den se någorlunda tom ut, slet dom den nästan ur händerna på dig av välvilja!

Vid 9-tiden blev vi bjudna på en båttur på Bosporen. Vi åkte norrut på den europeiska sidan för att sedan åka tillbaka på den asiatiska sidan.

Blog Image

Blog Image

Blog Image

Blog Image

Turen avslutades i den gamla delen av Istanbul där vi gick in på Grand Basar, en fantastisk marknadsplats inomhus med över åtta kilometer golvlängd! Detta byggdes på 1400-talet vilket klart antyder att Turkarna var dom som uppfann gallerian.

Blog Image

Blog Image

Tillbaka till hotellet tog vi oss med en taxichaufför som påstod sig vara tidigare Turkisk mästare i rally. Vet inte om han var detta men hans körstil antydde någon form att tävlingserfarenhet - fort gick det! Fort....och snävt...snävt som...f..an. Har nog aldrig upplevt en så 'effektiv' bilfärd. Killen kunde sin bil på millimetern - inte centimetern - millimetern!

Blog Image
Efter en kort och snabb vansinnesfärd där varje liten gränd, även med till synes vertikala stigningar, utnyttjades för att komma runt Istanbuls trafiksituation, ständigt med ena armen ute genom rutan viftandes samtidigt som han skrek okvädningsord till sina medtrafikanter och tutade med max 10 sekunders intervall, kom vi något anfådda fram till hotellet. Puh, vilken tur!

Inga kommentarer:

Skicka en kommentar

Featured Post

Västlänken - eller när Göteborg blev en schweizerost

Vi har varit några dagar i Göteborg och bland annat dokumenterat alla hål i staden som är ett resultat av Västlänksbygget. Det blev iaf en r...