måndag 29 september 2008

Olja är INTE norrmännens största inkomstkälla

I går var vi i Oslo på danstävling; 'Look To Norway'. Tävlingen hölls på ett konferenscenter i närheten av Gardemoens flygplats, dvs mitt i ingenstans.

Resan startade vid 8-tiden på morgonen för att ca 4,5 timmar senare vara framme i nämnda ingenstans. Vi lite sena då adressen inte accepterades av förarens navigator. Lösning: han fick fråga sig fram.

Efter en kringelikrokig slutfas på resan var vi till slut framme vid danslokalen. Där fick alla ditresande (inklusive norrmän) stå ute i snålblåsten och vänta en halvtimma på att bli insläppta (arrangerande klubbs egna dansare var givetvis redan inne och värmde upp). När vi sedan, stelfrusna och tandklapprande, äntligen blev insläppta drabbades vi av nästa chock; inträdet! 300 norska spänn! Fy f..n. Vår egen dansklubb, GED, har fått kritik för våra 'hutlösa' priser, 180kr, för en bordsplats. 300 norska spänn, det är runt 325 svenska det. Lägg till 50 spänn för en halvtaskig trycksak utan värdefullt innehåll som skulle föreställa program och succén är ett faktum.

När vi betalt blev vi anvisade ett bord där vi kunde sitta tillsammans. 'Ta ett bord, vilket som helst som inte är märkt reserverat' sa dom. En timme senare blev vi bortjagade pga att någon hade 'reserverat' detta bord. Urrk! Normalt brukar en bordsplats innebära att man får något att dricka, frukt och i ibland även en macka eller nåt. Här, var det enda som fanns på bordet ett torrt höstlöv. Vet inte om någon blev tillräckligt desperat för att inmundiga denna norska delikatess eller ej. Blog Image

Resten av dagen gick i samma stil. Informationen om vad, och framförallt när, saker skulle inträffa var obefintlig. Vi hade dansare som höll sig uppvärmda i 8 timmar pga att de inte var säkra på när dom skulle in. Placeringslistor?! Du skojar, alla fick snällt vänta tills de blev uppropade för att veta om dom gick vidare. Helt skandalöst.

Hur kommer nu oljan in i bilden?? Jo, 25 spänn (norska) känns i sig på gränsen dyrt för en halvjummen wienerkorv i torrt bröd, men vad sägs om 40 spänn för en 30cl Pepsi! Det är dyrare än en stor stark i Stockholm. Eller 28 norska för en fingerborg kaffe! Det är så norrmän tjänar sina pengar, på drickat!

Hur gick det på tävlingen då? Bra! Paula och Markus nöp 3:e platsen i sin B-klass tävling och kom hem med en fin pokal kl 0300 natten mot söndag, (3 från klubben på de 4 första platserna). C-klassarna fyllde sin pall från 1-3. Tror att de flesta från klubben kom hem med något i bagaget.

I det stora hela blev det en bra tävling, en bra placering och alla andra tävlingar kommer att te sig oerhört välstrukturerade och sanslöst prisvärda jämfört med detta.

Inga kommentarer:

Skicka en kommentar

Featured Post

Västlänken - eller när Göteborg blev en schweizerost

Vi har varit några dagar i Göteborg och bland annat dokumenterat alla hål i staden som är ett resultat av Västlänksbygget. Det blev iaf en r...