onsdag 23 september 2009

Amöba där bak

Sitter här på kvällen efter arbetsdagens slut och inser att jag har blivit biten hårt av en amöba. En envis en.

Vad är då amöban?

Jag har tagit fram en ny nyhetsapplikation för internt bruk på företaget. Applikationen är kanonbra (något subjektiv bedömning kanske) och den ska ersätta existerande verktyg samtidigt som driftansvaret ska lämnas över till andra. Tidigare har bl a jag stått för driften.

Allt har blivit försenat och direktiven är att jag ska jobba med andra saker samtidigt som jag ska finnas till hands för 'lättare' support några timmar i veckan. Det visar sig att när vi närmar oss releasen så ökar supportbehoven dramatiskt.

Idag var det meningen att jag skulle pula med helt andra saker - det slutade med att jag uteslutande har jobbat med detta. Buggar ska rapporteras och kontrolleras, frågor ska svaras på, presentationsmaterial uppdateras, texter läggas in, fixar i databas, användare matas in, dubbelkolla det ena och det andra, listan tar aldrig slut. (har en hel hög med grejer att ta tag i imorgon också)

Dessutom blir väl skällfaktorn blir rätt hög om jag nu gör det jag inte ska göra istället för det jag borde. Å andra sidan så kommer den antagligen bli hög i vilket fall som helst. Frågan är bara vem som skäller; en nära eller många långt bort - vilket val?!
DET är min amöba! Spelar ingen roll vart jag vänder mig. Den hugger mig där bak iaf :-(

Egentligen sammanfattar detta något som är bland det värsta jag vet, att inte kunna göra ett bra jobb. Oavsett vilken väg jag tar, vad resultatet än blir, känner jag inte att jag lyckats göra ett bra jobb.

Men detta är idag...i morgon är en annan dag. Då blir det säker bättre igen. Ser verkligen fram emot den dagen då jag kan lämna detta bakom mig och verkligen göra det jag borde :-)

Samtidig måste jag också tillägga att det har varit en rätt rolig resa och det är ändå med stolhet jag ser på min lilla applikation.

Inga kommentarer:

Skicka en kommentar

Featured Post

Västlänken - eller när Göteborg blev en schweizerost

Vi har varit några dagar i Göteborg och bland annat dokumenterat alla hål i staden som är ett resultat av Västlänksbygget. Det blev iaf en r...