torsdag 24 september 2009

En ny vardagsrumslampa...

Efter bottennappet på Lamphuset häromdagen så sprang vi på en annorlunda lampa i en annan lampaffär. Lamphuset har för övrigt inte ens har brytt sig om att be om ursäkt eller kommentera händelsen efter att jag skickat ett ilsket mail till dom.

Lampan, som går under namnet Planet, kan väl beskrivas som en mardröm för alla som inte gillar att montera Ikea-saker och sånt. I mitten ett runt klot stor som en baseboll som ser ut som en högglanspolerad mina med en himla massa korta piggar. I dessa piggar ska det skruvas i ca 50 spröt av olika längd, helt slumpmässigt och på spröten sedan skruvas fast plåtskivor, vita på insidan och kromade på utsidan.

Hela härligheten måste monteras medan den hänger i taket då spröten sticker åt alla håll och den inte klarar av att vila på dessa. Man måste också montera sakerna i balans hela tiden så den inte tippar över för mycket åt olika håll. Efter en del pulande blev då hela härligheten klar och man kan väl konstatera att den fyller sin plats i vårt vardagsrum. Med en diameter på strax över 60 cm och en vikt på ca 15 kg är det en rejäl pjäs. (Tur att kroken i taket är stabil)

Vi är väldigt nöjda med den, den är inget man hittar i varje hem - faktum är nog att antingen så gillar men den eller så hatar man den. Döm själv!

Inga kommentarer:

Skicka en kommentar

Featured Post

Västlänken - eller när Göteborg blev en schweizerost

Vi har varit några dagar i Göteborg och bland annat dokumenterat alla hål i staden som är ett resultat av Västlänksbygget. Det blev iaf en r...