söndag 31 januari 2010

Nyår i Thailand

Thailandsresan var en riktig höjdare. Vi firande en snabb jul och lagom efter vi rapat efter julmaten var det bara att dra iväg - nästan. Vi åkte den 28:e och efter ca 10 timmars flygning landade vi då äntligen i Phuket. Kontrasten var slående - hemma avisade man flygplanet - på plats var det varmt och behagligt :-)

Vi var framme på hotellet i Kata kl 9 på morgonen och hotellet hade redan fixat rum så det var bara att checka in, ta en snabb frukost och dyka ner i poolen.
Image Thumbnail
Två veckor var vi där, en alldeles för kort tid, och tillbringade mesta tiden i Kata med undantag av några små utflykter.

Klimatet var fantastiskt, 30+ grader i luften och ca 25 i vattnet. Människorna är vänliga och hjälpsamma (indier undantaget - och såna fanns det gott om). Alla människor skulle vara buddister, då hade världen sett mycket bättre ut.

Image Thumbnail
Maten i Thailand är helt efter min smak - stark. Redan efter ett par dagar åts det thaistarkt+ till thailändarnas stora glädje :-) Billigt också. Sen gillar jag detta med att ju mindre fancy, dessto bättre mat. Hål i väggen med plaststolar var dom bästa ställena. Fyra personer med mat, dricka, dessert och kaffe (irish) - 200-250 spänn.

Image Thumbnail
Nyårsfirandet var helt otroligt. Hotellet hade visserligen anordnat middag med underhållning men dom ville mer än dom kunde leverera. Dom gjoorde sitt bästa iaf. Vi stack ner till stranden istället når vi ätit färdigt. Alla var där. Fullt med folk. Det skickades upp rislyktor en masse och oavbrutet skickades det fyrverkerier i 2 timmar i ett tempo som vi aldrig sett innan. Det var riktigt kul. Lite coolt är det att stå i shorts och linne, barfota i sanden och fira nyår!

Image Thumbnail
Vi var på elefantsafari en dag, fick kika på lite på hur man gör gummi vilket är en stor exportvara, hur man gör curry och givetvis - elefanter. Åka elefant är faktiskt rätt kul, som att åka liten båt i krabb sjö - fast i slowmotion.
Image Thumbnail

Thaiboxning har vi varit på också, jag och Nathalie iaf. Med tanke på att hon pysslar med thaiboxning så skulle vi försöka hitta en riktig fight någonstans, inte dom som sattes upp för turisterna. I ett plåtskjul i en liten håla på vischan utanför Phuket town sent en fredagkväll var det riktig fighting. Dit åkte vi och kollade på thaiboxning i 4 timmar och fick se några riktigt bra matcher inklusive en prismatch för tjejer med 40000 bath i prispengar.

Image Thumbnail
Annars var det mest bada och shoppa. Vi hade ca 300 meter till stranden och där tillbringades de flesta dagarna. På kvällarna blev det shoppingvändor i de lokala shoppingdistrikten och man kunde köpa rätt bra kopior av det mesta rätt billigt. 30-50 spänn för en Gant kopia, 15 spänn per DVD, 200 för en självuppdragande klocka, 125 spänn för ett par fina skinnskor. Solglasögon, kepsar, linnen, väskor....hua. Vi fick köpa en resväska till (å ändå åkte vi lätt packade)

Image Thumbnail
Det gjordes bara ett misstag med den resan, ett stort MISSTAG. Vi bokade returbiljett :-( Där hade jag kunnat stanna kvar. Är inte riktigt gjord för svenskt klimat, hu!
Har lagt upp en massa fler bilder här för den som vill kika.

Inga kommentarer:

Skicka en kommentar

Featured Post

Västlänken - eller när Göteborg blev en schweizerost

Vi har varit några dagar i Göteborg och bland annat dokumenterat alla hål i staden som är ett resultat av Västlänksbygget. Det blev iaf en r...