onsdag 24 februari 2010

08:20

Idag skulle jag flyga till Bromma med red-eye express 06:40 som så många andra dagar. Upp med typpen 04:45 och ila iväg till flybussen, efter en liten omväg via badrummet och en kär gammal vän - min tandborste.

Väl framme på flygplatsen, incheckad, beskådad och bestrålad i säkerhetskontrollen var jag då till slut vid gaten 06:00 för att en kvart senare få reda på att planet var försenat till 08:00.

Nästa plan (07:10) skulle gå på tidtabell och alla ställde sig snabbt för att försöka komma med den på stand-by. Det var inte särskilt många som kom med där. Nytt försök med 07:35 - men ingen lycka där heller.

Bakom mig i kön hade jag en åsiktsstark kvinna från ett annat stort svenskt bolag som också hjälper till att hålla våra flygbolag under armarna. Hon var mycket upprörd över att Malmö Aviation kunde hålla på så här. Det var minsann inte första gången! Nä, det hade hänt så ofta att hon minsann skulle resa med SAS i fortsättningen...HELA hennes företag skulle resa med SAS i fortsättningen! Det skulle hon se till för det hade hon makt till att påverka. Detta basunerades ut såpass högt att inte någon i kön kunde undvika att höra detta.

Hon var dessutom helt på det klara med att det skulle bli en försening till 08:20 för det skulle passa med ett plan som gick vidare från Bromma till Umeå. Detta sades med hög röst ett antal gånger. Mannen bakom henne mumlade vid något tillfälle till att 'det har du sagt 3 gånger nu'.

Vi fick ge damen rätt; vid halv 8 ändrades avgångstiden till 08:20. Jag insåg vid kvart över att det inte skulle hinnas med då heller utan det såg ut som att framåt 9 skulle det kanske komma iväg. Ringde chafen och vi kom överens om att avboka resan och ställa in de möten jag skulle på.

Väl inne på kontoret vid kvart över 9 lyckades jag avboka mina möten och det mesta löste sig via telefon. Det enda som var riktigt synd är att jag missade min lunchdate! Men jag slipper vara insnöad i Kista i varje fall.

Inga kommentarer:

Skicka en kommentar

Featured Post

Västlänken - eller när Göteborg blev en schweizerost

Vi har varit några dagar i Göteborg och bland annat dokumenterat alla hål i staden som är ett resultat av Västlänksbygget. Det blev iaf en r...