söndag 28 februari 2010

Bredband - ett livets nödtorft

I torsdagsrunt 17 la vårt bredband av. Hängde i en lååång telefonkö till Telia och kom fram efter ca 45 minuter. Förra gången det krånglade var när vi flyttade in. Då hade man kopplat fel i ett skåp. Denna gången så skedde en ut/in flyttning under tosrdagen. Nån som ser ett samband? Inte Telia iaf. Jag blev rekommenderad att skaffa ett nytt modem och testa med detta.

På fradagen sprang jag benen av mig på stan och anförskaffade detta rekommenderade modem på öppet köp, kopplade in eländet och blev föga överraskad när det fortfarande INTE fungerade. Ytterligare en låång väntan på supporten som konstaterar frågade:

- Hur lång kabel har du till tele jacket?
- 5 meter, sa jag.
- 5 meter är väldigt långt. Det är nog där felet är.
- Jo, sa jag, men kabeln började plötsligt inte att bli längre av sig själt kl 17 i torsdags. Denna kabel har jag haft hela yiden.
- Kan du slå av antivirusprogammet?
- Det är samma som jag alltid haft och det förklarar fortfarande inte varför routern inte har kontakt med internet.

Efter många dumma frågor och ännu dummare svar bestämde sig Telia för att skicka någon...nästa vecka. Får se vad dom kommer fram till.

Nu så får vi försöka klara oss så gott det går. Har satt upp min netbook med 3G modem som accessar nätet och pluggat in routern i den. Nu har alla maskinerna access, dock lite långsamt.

Funderar skarp på att byta leverantör. Visst, det har inte varit särskilt många fel, men jag gillar inte att bli idiotförklarad bara för att jag är kund. Precis som i Teliabutiken, säljaren rekommenderade att hyra ett helt annat modem för det hade en inbyggd router som var 'mycket bättre' än den jag hade Och hur f...n visste hon vad jag har hemma? (jag sa bara att jag hade en router).

Inga kommentarer:

Skicka en kommentar

Featured Post

Västlänken - eller när Göteborg blev en schweizerost

Vi har varit några dagar i Göteborg och bland annat dokumenterat alla hål i staden som är ett resultat av Västlänksbygget. Det blev iaf en r...