lördag 13 februari 2010

Office 2010

Har installerat Office 2010 som ånnu bara finns i Beta och det ser väldigt lovande ut. Man har satsat hårt på sin s.k 'ribbon' (svensk översättning finns men är lång som en novell). Den innehåller situationsanpassade ikoner beroende på vad man håller på med. Mycket snyggt!

Integrering med Sharepoint 2010 har man lagt en del möda på. Lagring av dokument direkt mot Sharepoint siter (fanns iofs redan i 2007:an men det är lite enklare nu). En stor förbättring är att man numera kan 'spara' en Sharepoint site 'offline' och sedan uppdatera när man är tillbake online igen. Egentligen en påbyggnad av Groove från Office 2007 (hoppas den klarar dokument man tagit bort också till skillnad från 2007)

SkyDrive är ett intressant tillägg. Som registerad användare på Live får man en SkyDrive på 25 Gb. Den dyker upp som en disk i Office att lagra sina dokument på. Sen kan man hämta dokumenten från vilken burk man vill (har faktiskt en länk i min HTC där jag kommer åt mina Internet Explorer Shortcuts och filer). Mycket användbart - molnet börjar göra sin entré till vanligt folk. Lägg till detta att Office 2010 också finns i 'moln-version' där mjukvaran finns tillgänlig i molnet och man jobbar via Internet Explorer. Dock finns inte riktigt all funktionalitet tillgänglig.

En sak som inte funkar just nu är att om man på en domän med t ex Outlook 2003 klienter försöker boka möten, ser man bara sin egen kalender, alla andras är streckade :-(
Snyggt däremot är att i planerade möten får man snabbt upp kontaktinformation om inbjudna och har man Desktop Search installerat; även upp historik om mail och möten - riktigt bra!

Har ännu bara skrapat på ytan men det ser riktigt bra ut. Kommer att testa detta betydligt hårdare framöver och återkommer nog med lite synpunkter senare.

Inga kommentarer:

Skicka en kommentar

Featured Post

Västlänken - eller när Göteborg blev en schweizerost

Vi har varit några dagar i Göteborg och bland annat dokumenterat alla hål i staden som är ett resultat av Västlänksbygget. Det blev iaf en r...