fredag 26 februari 2010

På glid i curlingmanér

I morse gjorde jag som tejerna i damcurlinglaget, var på glid som den värsta curlare, utan kvast.

Det fantastiska vintervädret har tagit paus. När jag gick upp i morse hörde jag ett skvalande från köket. När jag tittade efter såg jag ett litet vattenfall utanför fönstret, från taket ner på fönsterbrädan. Termometern visade på +4,3 grader.

Väl ute på gatan på väg ner mot bussen fann jag mig på glid på blank is, blöt blank is. Sen var det bara att stå på en fot, putta med den andra och försöka hålla sig upprätt tills det planade ut 50 meter senare. Kul!

Väl framme vid busshållplatsen utanför jobbet hade folk det svårt att hitta vägar runt alla bäckar, sjöar och andra mystiska vattendrag som under natten uppstått på vägar och cykelbanor. Tur man har kraftiga kängor som tål en del.

Hörde att det skulle bli kallare till helgen igen. Dags för skridskor kanske. Eller i varje fall en kvast att hålla sig i...

Inga kommentarer:

Skicka en kommentar

Featured Post

Västlänken - eller när Göteborg blev en schweizerost

Vi har varit några dagar i Göteborg och bland annat dokumenterat alla hål i staden som är ett resultat av Västlänksbygget. Det blev iaf en r...