fredag 5 mars 2010

Telia suger!

Nu kommer fortsättning på mitt förra inlägg om mitt kraschade Telia ADSL bredband.

I tisdags dök det upp en kille som skulle göra mätningar hemma (och fastslå att kunden har gjort fel). Han jackade in sin egen dator och testade. Det fungerade inte. Han jackade in sitt eget modem till sin egna dator och testade igen. Fungerade fortfarande inte. Han ringde ett telefonsamtal och begärde en mätning av linan. Kanonförbindelse. Han konstaterade att felet inte var hos 'kunden' utan i växeln.

Nu kan man ställa sig frågan: springer han ner till växeln? Nejdå, det är ett annat gäng som ska göra förstår ni. Han skrev en rapport som sa att felet inte var hos mig. Sen fick nästa gäng 3 dagar på sig att hitta felet i växeln.

I går (torsdag) fick jag ett SMS som sa: 'Hej, vi hittar inget fel i din bredbandstjänst. För fortsatt felsökning ring oss på 90200'

Kul, Telia!

Jag ringde 90200 och när jag efter att ha behövt passera 'pratorn' och en massa knapptryckningar om att 'jag har startat om modemet', 'jag har kopplat ur routern och väntat 30 minuter' etc så småningom kopplats till supporten fick jag i örat: 'Det är många som ringer just nu. Välkommen tillbaka senare'

Kul, Telia!

I går kväll ringde jag 90200 igen för att ta reda på vad som nu hade hänt. Samma procedur med pratorn etc för att 5 minuter senare få reda på att det var lång kö. Denna gången kunde dom i alla fall ringa tillbaka till mig. Väntetiden beräknades till 35 minuter.

2 timmar och 10 minuter senare ringde en kille.

- Vad har du för problem?

- Mitt bredband funkar fortfarande inte?

- Vad är problemet?

- Problemet är att ni inte har någon uppföljning på rapporterade fel. Ta upp mina case som jag har jagat er för de senaste dagarna!

- Vänta.....ja, här ser jag att det inte finns något fel.

- Hmmm, mitt bredband funkar fortfarande inte. En kille kommer hit efter att jag fått tjata, han hitta inget fel här utan kommer fram till at felet är i växeln. Ett annat gäng åker till växeln och hittar inget fel där...och stänger caset! Sen måste jag som kund starta upp det hela från början igen.

- Vilka lampor lyser på ditt modem?

- Nämen lägg av! Den här proceduren har jag ju gått igenom hundra gånger! Det var ju en lirare här och kollade....med sina egna grejer!

- Provade han med eget modem?

- JAAA! Det var väl hela syftet med besöket!

- Vänta lite...min dator är seg...jo, jag ser att felet antogs vara hos kund....men det såg bra ut...man hittade heller inget fel på växeln. Det är svårt med den här typen av fel.

- Bara som ett förtydligande från min sida. Det är inte dig jag är förbannad på, det är det scrappiga företaget du företräder. Skulle du kunna koppla mig till kundtjänst?!

- Jaha, vill du göra så?

- Precis, kan du koppla mig nu?

- Varsågod.

Jättekul, Telia!

Efter att ha hamnat i kön till kundtjänst i en halvtimma kom jag så småningom fram och sa att jag ville avsluta mitt bredbandsabbonemang. Det gick inte! Ärendet skulle läggas vidare på ett ANNAT gäng som hanterar bredbandsuppsägningar.

- Dom kommer att kontakta dig under fredagen eller måndagen.

- Detta är precis anledningen till att jag vill säga upp detta. Att ständigt behöva kastas runt mellan olika instanser, att behöva vänta och vänta. Ni har ingen som helst intresse för kunden på Telia.

- Jag vet, många uppfattar det så. Det är inte bra.

- Det var lång kö idag, 30 minuter för att få komma fram. Är ni bara några stycken som jobbar?

- Vi är 150 stycken och alla går på övertid.

Hmm...undrar vad det säger om Telia!

Läste precis en artikel i GP 19 april 'Ständiga fel på bredbandet' som drabbat Steffen Häggström. Undrar hur många exempel det finns där ute?

Inga kommentarer:

Skicka en kommentar

Featured Post

Västlänken - eller när Göteborg blev en schweizerost

Vi har varit några dagar i Göteborg och bland annat dokumenterat alla hål i staden som är ett resultat av Västlänksbygget. Det blev iaf en r...