söndag 25 april 2010

Do sälja den bil? jag kopa den bil!

Jah har ägnat ett par veckor åt att försöka sälja vår gamla krockade Mitsubishi Carisma på blocket. Med intryckt bakdörr och skärm från en busskrock och en något justerad front så kan man inte få ut något fullpris för bilen. Det kostar alldeles för mycket att reparera.

För att testa la vi priset på över 30-tusen för att se om det fanns någon som var intresserad. prisbilden på okrockade diton ligger på runt 50-tusen.

Inte många hörde av sig, en och annan med skambud som 'jag tar den för 15000 så får du en snabb affär' men inget seriöst.

Andra exempel är:

'jag är intreserad av bil... jag bejuder ¨på 19000kr tack'

eller

'jag ska betala 19000kr.Bilen behöver 9000kr extra för din krokte.Tänka på 19000kr kontant direkt.'

eller

'jag bor i norrköping och jag har bara 22000kr om du vill sälja den bil jag ska komma till dig och köpa den bil'

Vi sänkte priset till strax under 30-tusen för att bli av med skiten. Den kostade trots allt skatter, försäkringar och boendeparkering bara att den fanns där. Jag blev helt nerringd och nermailad. En hög med mail med et ena mer hårresande skambudet efter det andra. Vad tror folk? Finns det nån som säljer en vara till någon eftar att ha blivit förolämpad? Inte jag iaf.

Jag hade bokat in en kille till kl 10 på lördag morgon som kom norrifrån, Oslo eller nåt. Nästa, från Malmö, ville komma kl 9. Sen ringde en kille från Helsingborg och tjatade till sig att komma redan på torsdag kl 17. Han var så på att han tyckte att jag skulle ta bort annonsen från Blocket för han skulle bara ha bilen (är du dum eller?).

Kl 14 på torsdag ringde han och sa att han skulle komma vid 5 på fredag. Bara för att stämma av med honom dubbelkollade jag överenskommet pris. Du hade han 'missuppfattat' priset till 5-tusen mindre än vad vi hade sagt (och det sades många gånger).

Yttterligare 2 killar ringde på torsdag vid 5 tiden och den ena dök upp redan vid 7 och vi gjorde affär. Jag skickade SMS till alla som skulle komma för att titta för dom i god tid skulle bli informerade och slippa åka i onödan. bara några minuter senare blev jag utskälld i telefon av snubben från Helsingborg för att han minsann var först och hade blivit lovad bilen. Dumjävel! dels var han inte först, dels dök han inte upp på överenskommen tid - inte mitt fel att han dribblar bort bollen.

Den enda som hörde av sig och tackade för informationen var en kille med ett namn som jag faktiskt kunde uttala.

Nu är väl bilen som bäst på väg ner mot forna Jugoslavien fullastad med begagnade prylar som snubben (som för övrigt var både seriös och trevlig) ska tjäna sig en hacka på. Plåtjobb lär vara billigt där.

Inga kommentarer:

Skicka en kommentar

Featured Post

Västlänken - eller när Göteborg blev en schweizerost

Vi har varit några dagar i Göteborg och bland annat dokumenterat alla hål i staden som är ett resultat av Västlänksbygget. Det blev iaf en r...