torsdag 22 april 2010

Ur askan i elden...

...eller 'en dag med SJ'

I går skulle jag till Kista och som vanligt var det meningen att det skulle flygas till Bromma. Pga denna vulkan som jag inte ens ska försöka stava till så hamnade jag i en situation som tvingade mig att ta tåget istället.

Tåg har aldrig varit ett alternativ tidigare när vi bodde i Onsala. Transporttiden till stan var lika lång som till Landvetter. Tidsförlusten varje dag blev för stor helt enkelt. Nu hade jag plötsligt inget val.

Jag hamnade på ett långt X2000, mycket långt X2000, i själva verket 2 kompletta X2000 tågset som dockats ihop till en enhet något längre än den längsta perrongen i Göteborg C. jag satt i den första vagnen vilket fick mig att börja undra om jag skulle gå till Stockholm. På vägen fram såg jag flera personer som normalt brukar stå på Landvetter vid gaten till 6.40 planet till Bromma. Tåget var helt fullsatt. Snacka om att SJ tjänar pengar på detta.

Resan upp gick non-stop utan försening(!) och var allmänt behaglig. Sov bort en stor del av tiden. Framme i Kista var jag 9.30 istället för kl 8. OK, jobbar man ca 1 timme så går det på ett ut.

Hemresan blev sen, tåget gick 19.10 och jag var inte hemma förrän vid strax före 23. Stannade vid varje mjölkpall på vägen, ja nästan iaf.

I det stora hela så var det rätt OK att åka tåg. Det finns en del fördelar; man kan ha datorn på hela tiden, det finns tillgång till Internet, bra med benutrymme, inget lock i öronen och man slipper dessa j..la säkerhetskontroller. Restiden är en nackdel, det tar ca 3 timmar längre tid per dag. Man får åka hem lite tidigare och jobba ett par timmar på tåget istället. Hittar jag bara en kombination med ett snabbt direkttåg tillbaka så jag är hemma runt 8 så är detta ett alternativ att tänka på i framtiden. Det blir billigare för firman också.

Det ni! Det var det inte många som trodde att jag skulle erkänna :-)

Inga kommentarer:

Skicka en kommentar

Featured Post

Västlänken - eller när Göteborg blev en schweizerost

Vi har varit några dagar i Göteborg och bland annat dokumenterat alla hål i staden som är ett resultat av Västlänksbygget. Det blev iaf en r...