lördag 1 maj 2010

Man ur huse

Då var det första maj igen, dagen då alla sossar går man ur huse för att skräna på gator och torg. Göteborg som traditionell arbetarstad tar givetvis detta mycket seriöst. Det är alltid massor med folk ute. Busslinjer och spårvagnslinjer har nya rutter. Gator är avspärrade för trafik. Men vem gör det jobbet? Inte kan det ju vara kapitalet så det måste väl vara vanliga arbetare som inte i så fall får följa med i demonstrationtåget.

Känns inte detta 1:a maj tåg lite förlegat i ett modernt samhälle? Arbetarklassen är ju inte riktigt vad den varit. Finns arbetare som har det bättre än många som företräder 'kapitalet'. Och allvarligt talat, hur kul är det att trampa runt med röda fanor och plakat och gapa urvattnade slagord...å de enda som lyssnar är de likasinnade.

Intressant att lägga märke till idag är att det sker på en lördag vilket ju tvingar sossarna att utöva sitt intresse på sin fritid. Undrar om det är lika roligt? Jag hörde för många år sedan två personer diskutera det faktum att 1:a maj inföll på helgen och det det 'var för jävligt att man inte fick en dag ledigt som kompensation för att man ställde upp på sin lediga dag' (!). Som om det var företagarna som hittat på alltihop. Sinnesslöa människor.

Inga kommentarer:

Skicka en kommentar

Featured Post

Västlänken - eller när Göteborg blev en schweizerost

Vi har varit några dagar i Göteborg och bland annat dokumenterat alla hål i staden som är ett resultat av Västlänksbygget. Det blev iaf en r...