tisdag 18 maj 2010

Sommarboende!

I slutet på mars besökte vi TUR mässan i Göteborg på jakt efter någon intressant resa t ex Hurtigrutten eller något liknande. EFter en bra stund, laddade med en kasse broschyrer, lämnade vi mässan och snubblade över en villavagn på utsidan. Annette ville gå in och kolla men undertecknad tvärvägrade att ens överväga att äga en 'husvagn'. Hon var inne en stund medan jag kikade på andra saker. På väg därifrån så hade vi en diskussion och när det väl börjat sjunka in i min tröga skalle att det nog var mer som ett sommarhus utan att behöva klippa gräs och häckar etc så började även jag bli intresserad. Vi vände (beslutsprocessen varade i ca 150 meter)

Vagnen är på ca 27m2 och såldes med reserverad plats på Johannesviks camping i Kungshamn, dit vi åkte nästa dag för att reka. En plats med sol hela dagen och så nära till Smögen! Inget snack, beslut togs och vi la en beställning snabbt som ögat.

Förra helgen blev vagnen levererad till sin plats på campingen och vi var där för att ta emot den och greja iordning de första sakerna. Trävarorna till altanen kom vid samma tidpunkt så det var bara att börja bygga. Jag fick klart däcket och satt dit stolpskorna för räcket innan det var dags att åka hem. Även hos grannen lyste flitens lampa hela helgen. Det var inte svårt att lista ut var han kom ifrån...Trollhättan. Både grannen och hans 2 barn, som var där och hjälpte till, hade Saab kombi - likadana! Gick det så dåligt för Saab att man var tvungna att ta till 'köp 3- betala för 2'?

Vår andra granne, en norrman, hade oturen att få fel vagn levererad så han får hänga läpp i sin vanliga husvagn och vänta 3 veckor till på sin (då får vi andra titta på när han jobbar - ett trevligt nöje ;-)

Denna helgen var det långhelg så jag åkte upp redan på torsdag m och Annette, som jobbade på fredagen, anslöt på fredag kväll lagom till middagen. Vad som bjöds? Grillat så klart!

På fredagen blev också altanen klar! Tyvärr var vädret inte det bästa på lördagen så det blev inte så mycket utomhuspyssel mer än att fixa till tv-antennen som vi delar med grannen. Först var vi tvungna att försöka hitta en bra 'höjd' vilket gjordes genom att springa runt bland klipporna med en antenn i högsta hugg. Vi beslöt oss sen för att fästa den i vår vagn med en hög mast i stället...hög mast. Vi har nu campingens högsta tv-mast - och bättre bild än hemma i stan.

Nu så är man med hus igen, om än litet.

Inga kommentarer:

Skicka en kommentar

Featured Post

Västlänken - eller när Göteborg blev en schweizerost

Vi har varit några dagar i Göteborg och bland annat dokumenterat alla hål i staden som är ett resultat av Västlänksbygget. Det blev iaf en r...