fredag 17 december 2010

Bambi på hal is

Trots gårdagens larmrapporter om den nya Göteborgs-epidemin, benbrott, så vågade undertecknad sig ut på en liten promenad till affären med risk för liv och lem (det råder väl dessutom gipsbrist i regionen). Det var fullständigt glashalt. Gårdagens regn och +2 grader har skiftat till -11 och alla plana ytor är isbelagda. Tom snön är isig.


Efter att ha halkat mig ner de 800 metrarna till affären, vid lite lutning räcker det med att stå så glider man så fint nerför, så var det dags att kämpa sig tillbaka. Ute och gick var en och annan tapper människa och skrapandet från isskrapor på frusna bilrutor skar sönder tystnaden. Att skrapa en bilruta som varit regnblöt och sedan blixtsnabbt frusit till is är ett äventyr i sig kan jag lova.


Jag hörde på nyheterna att det börjar bli ont om både salt och grus och det är nästan omöjligt att få tag på mer. Om det nu är så svårt att få tag på och man börjar få lager som sinar - är det inte bättre att sanda på dom ställen där det behövs istället för att sprida ut gruset i mitten på gatan där varken fotgängare eller hjulen på bilarna är.


 


Bara en undran... 

Inga kommentarer:

Skicka en kommentar

Featured Post

Västlänken - eller när Göteborg blev en schweizerost

Vi har varit några dagar i Göteborg och bland annat dokumenterat alla hål i staden som är ett resultat av Västlänksbygget. Det blev iaf en r...