tisdag 28 december 2010

Bli av med julmaten gav nära-döden-upplevelse

Idag var det dags att gå och träna igen efter 2,5 veckors uppehåll. Först var jag genomförkyld i 10 dagar, sen har det varit julfirandet som varit i vägen (eller en bekväm ursäkt för latmasken kanske).


Jag satte mamma på tåget hem idag och åkte och tränade. Först 1,5 timmar i gymmet följt av 1 timmes spinning. Det var länge sedan jag var såååå trött. Det känns att veckorna av hosta och snuva, följda av lättja, mat, mer mat, glögg, öl, snaps, godis, mer mat, mer öl, mer mat, pepparkakor, mer godis etc har tagit sin tribut. Med blodsmak i munnen och ett hjärta som höll på att poppa ut ur bröstkorgen redan efter halva spinningpasset så var känslan inte särskilt behaglig men det var säkert väldigt nyttigt. Det var nästan så jag höll på att gapa 'bodybag!!' Jag kommer nog (hoppas jag) att ha lite ont i morgon bitti men det ska raskt rådas bot på. I morgon eftermiddag är det på´t igen. Då ska jag köra ett likadant pass igen och också ett på torsdag. (sen är det nyår - och dags för lite lättja igen ;-)


På Sportlife där jag tränar var det ovanligt lite folk idag. Latmasken är väl allmänt utbredd dessa dagar. Efter nyår, eller kanske trettonhelgen, kommer det att bli ändring på detta. Då kommer i vanlig ordning alla gym att bli invaderade av alla de med nyårslöften som ska uppfyllas och alla lönnfeta gubbar som fått 3-månaders kort av sina fruar. Det brukar sedan ebba ut i slutet på februari då de flesta inte orkar längre eller tror att dom blivit atleter på ett par månader. Dom kommer tillbaka i maj-juni då dom inser att sommaren närmar sig och kaggen fortfarande släpar i backen.


 

Inga kommentarer:

Skicka en kommentar

Featured Post

Västlänken - eller när Göteborg blev en schweizerost

Vi har varit några dagar i Göteborg och bland annat dokumenterat alla hål i staden som är ett resultat av Västlänksbygget. Det blev iaf en r...