måndag 13 december 2010

Härliga gamla Battlefield!

Call of DutyJag har ägnat rätt mycket tid åt att spela krigsspel nu när jag varit sjukskriven. Call of Duty tillhör väl antagligen de bästa spelen som finns just nu och jag har spelat mig igenom COD4 Modern Warfare 1 och 2 och även COD Black Ops.


Grafiken är sjukt bra och ger en väldigt realistisk känsla. Som gammal militär dunkar ju hjärtat extra hårt när det känns 'riktigt'.


Handlingen i spelen är i stort sett bra följer en tydlig röd tråd. Det som är like tråkigt är att det alltid är samma scenario som utspelas på exakt samma sätt varje gång man kör. Det hade varit lite roligare med mer självständiga motståndare.


Det finns heller ingen möjlighet att spela med botar utan man måste ut på nätet och spela mot snorungar som bara tänker på sig själva och inte har en susning om vad samarbete är.


Det hade varit lite kul att få spela existerande Single player scenarion med självständiga botar med olika inställningar för att förlänga spelglädjen lite.


Nostalgitripp


När man kommit igenom dessa spel så infinner sig ett sug efter något bättre och det finns något bättre.


Ur skåpet hemma letade jag fram en gammal goding med 8 år på nacken, Battlefield 1942. BF1942 är ett fantastiskt spel för sin tid och står sig än idag. Jag kör den utan problem på min 64 bitars Windows 7:a. 


Spelet bra pga sin enkelhet. Grafiken är bra men chanslös mot t ex Black Ops. Single Player läget däremot är fantasktisk, man spelar mot botar hela tiden. varje gång man startar samma scenario blir det lite olika. Men kan inte göra om samma sak tills man får det rätt för samma gubbe kommer inte ut på samma plats varje gång.


Men det som verkligen gör BF1942 är musiken. Den är outstanding. Få spel har så bra musik som detta.


Jag har också spelat battlefield Vietnam och de nyare Battlefield 2 med expansioner men ändå. BF1942 står överst på min prispall.


Battlefield 1942


 


 


 
 

Inga kommentarer:

Skicka en kommentar

Featured Post

Västlänken - eller när Göteborg blev en schweizerost

Vi har varit några dagar i Göteborg och bland annat dokumenterat alla hål i staden som är ett resultat av Västlänksbygget. Det blev iaf en r...