torsdag 2 december 2010

Kopiera film

Alla vet ju att det är förbjudet att kopiera DVD-film, 'även för privat bruk', så detta handlar om ett hypotetiskt sätt som är väldigt kostnadseffektivt - läs gratis - och fungerar bra.


Det hela baseras på en demoversion av applikationen Ideal DVD Copy från http://www.idealdvdcopy.com/.


I sig är applikationen billig, den kostar inte mer än $40 men för den som känner att även detta är dyrt så kommer en liten workaraound. Ideal DVD copy finns som demoversion med full funktionalitet. Den klarar kopieringsskydd, automatiskt krympa från dual till single-layer. Att både kopiera till och från hårddisk eller DVD. Demoversionen är begränsad till att klara endast 10 kopieringar.


Lösningen


Lösningen är att köra en virtuell maskin med demoversionen installerad, spara en ögonblicksbild från installationen och alltid starta den från samma punkt. Då kommer applikationen alltid att ha 10 kopior kvar vid varje uppstart. Coolt, eller hur.


Den virtuella maskinen.


Ladda hem och installera Oracle VM VirtualBox från http://www.virtualbox.org/. Den är gratis. VM VirtualBox ger dig möjlighet att köra en eller flera maskiner virtuellt på din existerande maskin med i stort sett vilka operativsystem du vill. Man kan sen finlira genom att tilldela processorer, minne etc. Det finns en bra manual på deras site.


Skapa en virtuell maskin och installera ett operativsystem på den som du har t ex Windows 7 eller Vista. Låt bli att försöka aktivera operativet hos Microsoft den då din nyckel antagligen redan är i användning. 


Ladda hem och installera Ideal DVD copy från http://www.idealdvdcopy.com


Starta om den virtuella maskinen.


Spara en ögonblicksbild av den virtuella maskinen när den är igång. Detta innebär att en kopia av det aktuella tillståndet sparas. Man startar sedan maskinen från denna ögonblicksbild varje gång vilket ur både operativet och applikationernas synvinkel ser ut som maskinen aldrig har varit igång fler än en gång. Man slipper aktivera Windows (den gnäller visserligen efter ett tag, låt den gnälla!) och Idel DVD Copy startar alltid med 10 kopior kvar. 


När man är klar stänger man av maskinen genom att välja att den ska återställa maskintillståndet till ögonblicksbilden. Då startar den från exakt samma plats nästa gång.


 


 


Detta exempel kan givetvis användas även på andra demo applikationer som är begränsade i antal användningar.


 


 


 

Inga kommentarer:

Skicka en kommentar

Featured Post

Västlänken - eller när Göteborg blev en schweizerost

Vi har varit några dagar i Göteborg och bland annat dokumenterat alla hål i staden som är ett resultat av Västlänksbygget. Det blev iaf en r...