fredag 21 januari 2011

Bara dagar kvar till att få börja jobba igen

Sedan jag gick in i väggen i september har saker och ting långsamt blivit bättre och bättre. Ofta tror nog dom flesta, undertecknad inkluderad, man att saker och ting löser sig mycket fortare än det i själva verket gör. Jag släppte tanken på jobbet, jag läste inga mail...vad då? Fast det gjorde jag ju. För varje läkarbesök så tittade jag tillbaka på den gångna tiden och upptäckte hur svårt det hade varit att släppa jobbet. Efter varje läkarbesök blev jag bättre på att INTE läsa mail att INTE försöka analysera varför det gick som det gick. Jag var på väg tillbaka redan i november men fick ett återfall efter en del saker som hände i kommunikationen med företaget. Jag var inte redo helt enkelt. 


Efter läkarbesöket i mitten på januari så allt bra jättebra ut och prognosen blev att jag skulle kunna börja jobba 25% igen i början på februari. Det blev lite struligt i kontakten med företaget med uteblivna eller långsamma svar på mina mail och detta blev fullt tillräckligt för att trigga igång en massa ofrivilliga kroppsliga reaktioner. Jag har nu haft huvudvärk i nästan en vecka och små puls-rusningar emellanåt. Jag har i normala fall ett visst kontrollbehov, nu är det ännu viktigare att jag vet vad som händer, hur saker hör ihop och hur jag passar in.


Nu en vecka efter jag skickade in mina 'resultat' har jag av företagshälsovården till slut fått reda på att jag ska träffa en av mina chefer, dock inte min närmaste chef, samma dag jag börjar jobba igen dvs den 1 februari för ett planeringsmöte. Då ska jag antagligen få reda på vad dom tänkt att jag ska pilla med den närmaste tiden och på vilket sätt.


I det stora hela trots vissa bakslag känns det ändå väldigt bra just nu. Det är ett fantastiskt skyddsnät vi har i detta land. Med stora företag som betalar in extra försäkringar etc samt försäkringskassan vi har så kan en person faktiskt vara sjuk utan att bli ruinerad. Hoppas att återgången blir lika bra som hanteringen av sjukskrivningen.


Det ska bli kul (och spännande) att få börja jobba igen. Jag har saknat alla mina vänner på jobbet! Jag antar att jag kommer att vara väääldigt trött den första tiden.

Inga kommentarer:

Skicka en kommentar

Featured Post

Västlänken - eller när Göteborg blev en schweizerost

Vi har varit några dagar i Göteborg och bland annat dokumenterat alla hål i staden som är ett resultat av Västlänksbygget. Det blev iaf en r...