måndag 31 januari 2011

Mobilbloggning

Jag har precis introducerat kod för att hantera mobilbloggning på min bloggapplikation vilket skapar lite större möjligheter att skriva om saker 'på plats' så att säga.


Jag tar en bild med mobilen, skriver till lite text och skickar den via email till bloggen. Bloggen i sin tur läser av inkommande mail på mailservern med jämna mellanrum och lägger upp det hela som ett inlägg. Givetvis måste inlägget komma från min telefon.


Det svåra var att läsa av det inkommande mailet och då framförallt bifogade bilder. Det verkar som att det har varit 2 personer inblandade när man skapade mailstandarden för att sända och ta emot mail. Det är kanske därför de heter olika också; SMTP för att skicka och POP3 för att ta emot. Dessvärre verkar det som han som snodde ihop SMTP gjorde det lätt för sig och hällde ihop all data på enklaste sätt för att sedan bara skicka iväg det. Sedan var det upp till den andra snubben som skulle ta emot röran att försöka koda av eländet. Så skapades POP3.


Jag har försökt plocka isär ett inkommande mail (som kan se ut ungefär hur som helst) och försökt hitta någon logik i det. När jag sen trott att jag lyckats har jag hittat andra kombinationer av data. Nu funkar det mot min lur iaf.


Inlägget om det första SATS passet var skickat från luren. Det kommer att bli 'handy' när man är ute och reser och inte har datorn med sig.


 

Inga kommentarer:

Skicka en kommentar

Featured Post

Västlänken - eller när Göteborg blev en schweizerost

Vi har varit några dagar i Göteborg och bland annat dokumenterat alla hål i staden som är ett resultat av Västlänksbygget. Det blev iaf en r...