torsdag 27 januari 2011

Overkill trimning

På lördag ska jag hjälpa 'svärsonen' Kigge att installera och trimma in hans nya dator han köpt på Inet, en riktig overkillmaskin.


Det är en riktigt monster han skaffat sig, i stil med min med Intel I7 fast med mycket bättre grafikkort och en SSD disk för operativet. Prestandan är på pappret mycket, mycket bra. Det känns lite förudmjukande att hans är 'större' än min så att säga, ha ,ha. Men så är det, overkill idag, häst och vagn i morgon.


Han har tyvärr haft lite problem med att få igång den. Lite tråkigt när man köper ett färdigt paket, då ska det bara vara att sätta i nyckeln och köra, men så var inte fallet. Han har haft en del prestandaproblem och den beter sig underligt och väldigt segt ibland. Antagligen drivrutiner som saknas eller nån felaktig inställning i BIOS.


Det är i vilket fall som helst roligt att bli tillfrågad för att hjälpa till. Att pilla med datorer är bland det roligaste jag vet så nu ska vi kavla upp ärmarna och se om vi kan optimera systemet till en riktig raket på lördag. Kanske finns det lite tid att prova systemet med nåt spel eller så också. Dessutom ska det bli kul att få se deras vardagsrum nu när det är helt klart. Jag fick förmånen att få hjälpa till lite med tapetseringen där för ett par veckor sedan.


 

Inga kommentarer:

Skicka en kommentar

Featured Post

Västlänken - eller när Göteborg blev en schweizerost

Vi har varit några dagar i Göteborg och bland annat dokumenterat alla hål i staden som är ett resultat av Västlänksbygget. Det blev iaf en r...