onsdag 19 januari 2011

ÖverklockningJag byggde mig en ny dator i maj, en Intel i7 930 2.8Ghz med diverse lull-lull. Snabb som attan, 4 kärnor med virtuellt 4 till ger 8 kärnor som snurrar i 2.8 Ghz. Mycket sällan denna maskin jobbar över 40%. 


Nu har jag lyckats klocka upp den i 3.4 Ghz(!)...det är drygt 20% upp. Good stuff. Detta är antagligen en av Intels mest prisvärda processorer (hittils) med tanke på överklockningsmöjligheten. När jag köpte den hade jag fått betala runt 4000 mer för en processor som klarade 3.4 Ghz. 


Nöjd som attan är jag :-DInga kommentarer:

Skicka en kommentar

Featured Post

Västlänken - eller när Göteborg blev en schweizerost

Vi har varit några dagar i Göteborg och bland annat dokumenterat alla hål i staden som är ett resultat av Västlänksbygget. Det blev iaf en r...