onsdag 16 mars 2011

Avgiftning


Jag är sedan i går lunch under avgiftning. Efter att ha fått stora skälvan av vad jag av läkaren blev ordinerad att stoppa i mig så bestämde jag mig för att lyda Annettes goda råd och besöka en Näringsterapeut istället, en alternativmedicinare, som har i stort sett fulla listor och som hjälpt både Annette och Paula.

Jag var väl där i ca 3 timmar där vi diskuterade problemet, gjorde en mycket intressant märning av kroppen med ett antal elektroder som genom att skicka modulerad ström i olika riktningar och kombinationer mäter fram alla upptänkliga halter och nivåer av olika ämnen i kroppen. Dessutom gjordes en blodanalys där jag själv fick sitta med vid mikroskopet och kika (fick t o m en video med kommentarer).

Efter detta följdes en test av vilka ämnen kroppen behöver av och vad man bör undvika. Detta ligger sedan till grund för en diet för att få bort alla skadliga ämnen ur kroppen, tillsätta de man har brist av och på så sätt få upp balansen igen.

Det riktigt, riktig intressanta var detta; min Seratoninhalt var helt normal! Det var just Seratoninhalten som medicinen som läkaren ordinerade skulle höja, vilket uppenbarligen inte behövs. Istället menade Näringsterapeuten på att det främst var en brist på Magnesium som fick mitt nervsystem att vara 'on edge' och ett tillskott kommer att få mig att coola ner och ta yttre påverkan mer lugnt. Jag föredrar självklart att tillsätta naturliga kroppsegna ämnen istället fur att fucka med hjärnan!

I samma veva passar vi på att avgifta mig från kvicksilver, koppar, koffein och en massa otrevliga tarmbakterier när vi ändå är i farten. Varken bröd eller yoghurt funkar längre och givetvis inget socker så dagens frukost bestod av wokade grönsaker med kycklingkorv. Kändes lite som att vara tillbaka i Thailand igen där jag alltid började dagen med en wokad rätt med massor av curry...mums!

Inga kommentarer:

Skicka en kommentar

Featured Post

Västlänken - eller när Göteborg blev en schweizerost

Vi har varit några dagar i Göteborg och bland annat dokumenterat alla hål i staden som är ett resultat av Västlänksbygget. Det blev iaf en r...