måndag 14 mars 2011

En tanke av medkännande till Japan och samtidigt en liten spark i röven till pressen

Jag vill ge en tanke av medkännande till alla japaner som drabbats av denna tragiska händelse, japaner som förberett sig på jordbävningar men som ändå drabbats så fruktansvärt hårt med väldigt kort förvarning.

Själva sitter vi här på ett tjockt urberg som knappt rör sig vad som än inträffar och har svårt att ta till oss allvaret i vad som hänt, det är overkligt.  En stor del av skulden lägger jag på massmedia som på sina löpsedlar skriker ut katastrof och kaos så fort det varit kuling på västkusten eller lite snö i Stockholm. Nu, när det verkligen händer någonting fruktansvärt reagerar man knappt! Vargen kommer ! Vargen kommer! Känns igen, va? När väl löpsedlarna handlade om jordbävningen och tsunamin så höjde man knappt på ögonbrynen därför att rubrikerna var alltför välbekanta.

Så fruktansvärt tråkigt att människor måste drabbas av såna här saker. Vi skickar folk till Luna, farkoster till Mars, prober ännu längre bort. Vi slår oss för bröstet och känner oss så himla upplysta och duktiga och ändå klarar vi inte av att förutsäga sådana här saker.

Jag hoppas att saker börjar lugna ner sig och att Japan slipper fler problem i form av starka efterskalv och dylikt. Det finns iaf en bra ekonomi och regering som borde kunna ta tag i saker och ting till skillnad från mindre bemedlade länder.

Inga kommentarer:

Skicka en kommentar

Featured Post

Västlänken - eller när Göteborg blev en schweizerost

Vi har varit några dagar i Göteborg och bland annat dokumenterat alla hål i staden som är ett resultat av Västlänksbygget. Det blev iaf en r...