onsdag 23 mars 2011

Gatsopningen rena skräpet!

Varannan vecka på tisdagar så måste vi flytta bilen från vår gata mellan 9 och 12 pga av att gatan ska sopas.


Väldigt många gånger dyker det aldrig upp någon städbil utan gatan ser precis ut som innan. Däremot är det mer regel än undantag att lapplisorna och pnissarna står där, ivriga och förväntansfulla, för att få lättförtjänta pengar.


Igår bestämde jag mig för att betrakta det hela från ovan trustad med en kamera.


Redan vid 8:58 kunde man se en lapplisa stå och bevaka en bil som fortfarande var kvar.


Nedanstående bildserie visar en del bilder över tiden. den första togs vid  09:02 för att visa hur det såg ut innan gatsopningen.


Sedan en bild vid 09:25 där inget hänt.


Bild 3 togs 10:42. Då åkte gatsoparen upp längs vägen i själva körfältet fram och tillbaka och flyttade runt lite i gruset men ingen större effekt kunde ses. den var uppenbarligen inte tänkt att ta upp grus med så vad gjorde den där? Kan tilläggas att jag såg den köra gatan upp och tillbaka en timma tidigare utan borstarna igång. Antagligen för att reka.


Sista bilden är tagen 11:49 och folk börjar återvända med sina bilar. Notera att det inte är nån större skillnad på renheten på gatan. 


Man  kan ifrågasätta vilken ekonomisk och praktisk nytta det är att låta någon spendera en hel arbetsdag med att åka gata upp och gata ner utan att åstadkomma något. Dessutom måsta en massa personer anpassa sina liv för att detta ingeting ska åstadkommas.


Inga kommentarer:

Skicka en kommentar

Featured Post

Västlänken - eller när Göteborg blev en schweizerost

Vi har varit några dagar i Göteborg och bland annat dokumenterat alla hål i staden som är ett resultat av Västlänksbygget. Det blev iaf en r...