söndag 27 mars 2011

Pseudo 3D á la 90-tal

Jag har testat att köra 3D med mina spel på datorn. Varje modernt NVidia grafikkort levereras med 3D möjlighet idag.

NVidias 3D bygger på ett par glasögon som omväxlande stänger vänster och höger öga så att varje öga får en bilduppdatering 60 ggr/sekund. Till detta krävs en speciell bildskärm som klarar 120Hz. För att introducera 3D och göra användarna intresserade har man också byggt in den gammaldags varianten man kunde se på bio för några tiotal år sedan med röd-blå glasögon. Detta är billigt men rätt dassigt färgässigt.

Då jag inte råkar vara en lycklig ägare av en 120Hz skärm och inte heller av den kassan att jag kan lägga 1000 spänn på en leksak så beställde jag ett par röd-cyan glasögon från Dealextreme i Hong-Kong för 7 kr inklusive frakt.

Det funkar hyfsat får man ändå säga. Djupkänslan finns där men glasögonen i detta fallet har inte tillräckligt korrekta färger så jag får en färgläckage till andra ögat så bilden blir lite dubbel framförallt på långa avstånd, men vad kan man begära för det priset. Jag ska försöka beställa några andra glasögon också för att jämföra med. Ni som var NVidia kort med 3D och inte testat detta innan så kan jag rekommendera att kolla på detta.

Inga kommentarer:

Skicka en kommentar

Featured Post

Västlänken - eller när Göteborg blev en schweizerost

Vi har varit några dagar i Göteborg och bland annat dokumenterat alla hål i staden som är ett resultat av Västlänksbygget. Det blev iaf en r...