tisdag 22 mars 2011

Slopa TV licensen helt!

Alltfler är skeptiska mot att betala en TV-licens kan man läsa om i dagens GP. Jag håller fullständigt med! Att ens komma på tanken att tvinga folk att betala licens för att äga en mottagare är i sig lite udda, det är normalt vedertaget att sändare är licensbelagda.


Att ta betalt för att 'jag har möjlighet' att ta emot TV1 eller TV2 är en ren skandal. Det finns ju faktiskt en hel del människor som köper sig en TV, installerar en dyr parabolanläggning och ger blanka tusan i svensk public service TV. Hur ska man behandla datorer...och smarta telefoner. SVT Play går ju att 'ta emot' där med. Ska de också licensbeläggas?


Själv kikar jag ytterst sällan på TV1 eller TV2, Det blir kanske ett par Vetenskapens värld, Kungliga bröllopet, nån enstaka film och finalen i Melodifestivalen, totalt kanke 10-11 tillfällen på ett år. Årsavgiften ligger på 2067kr vilket gör ca 200kr/tillfälle - det blir väldigt dyrt om man översätter detta till Pay-Per-View. Ärligt talat, Melodifestivalens final var INTE värt 200 spänn!


Ska vi verkligen acceptera att betala en avgift för någonting bara för att vi 'har möjlighet' att utnyttja detta? Att staten finansierar saker via skatten är en sak, hur orättvist det än kan bli, men att behöva betala en avgift för något jag kanske inte använder är en helt annan sak. Rätt var det är kommer vi att få betala en fast parkeringsavgift bara för att vi äger en bil och 'har möjlighet' att parkera i innerstan. Nä, skärpning nu! 


Pay-Per-View är kanske inte så dumt i alla fall, fast inte för 200 spänn - eller varför inte låta TV1 och 2 bli reklamfinansierade de också. Då kanske SVT anpassar sig till tittarna istället för tvärtom.


 

Inga kommentarer:

Skicka en kommentar

Featured Post

Västlänken - eller när Göteborg blev en schweizerost

Vi har varit några dagar i Göteborg och bland annat dokumenterat alla hål i staden som är ett resultat av Västlänksbygget. Det blev iaf en r...