onsdag 20 april 2011

Klassa dom som terrorister och lös problemet

Efter en tids lugn har Göteborg ytterligare en gång drabbats av undomsgäng som åker runt på moppar och tuttar på bilar och annat som kan brinna och när räddningstjänsten anländer stenas dom.


Polisen gör i stort sett ingenting utom spanar. Det är inte deras fel. Vi vet sedan tidigare att om polisen skulle göra sitt jobb som de borde så klassas det som övervåld och blir föremål för utredning.


En syn som framkommit är att de vuxna i området bör ta ett större ansvar och hålla koll på undomarna. Om inte ens polisen verkar vilja ta tag i det, vågar då vanligt folk göra detta? Genom dialog ska saker bli bättre. Jo, dialog funkar, på lång sikt.


Problemet ligger antagligen i att ett stort antal föräldrar varit väldigt dåliga föräldrar under väldig lång tid men det löser inte det akuta problemet. Det akuta problemet måste bort innan det smittar av sig på fler. Klassa gänget som terrorister och tillsätt adekvata resurser för att ta tag i problemet! När patrasket är borta från gatorna då kan dialog hjälpa för framtiden.


Ska Göteborg ha någon chans att bli 'EU-huvudstad' för ungdomar så ska vi nog försöka undika denna typ av aktiviterer i förorterna. Tror det rimmar lite illa. 


 

Inga kommentarer:

Skicka en kommentar

Featured Post

Västlänken - eller när Göteborg blev en schweizerost

Vi har varit några dagar i Göteborg och bland annat dokumenterat alla hål i staden som är ett resultat av Västlänksbygget. Det blev iaf en r...