fredag 13 maj 2011

En social media integrationDet är dags för mig att ta ytterligare ett steg i att integrera mitt liv med nätet och koppla ihop hela klabbet på något klurigt sätt.

Den här bloggen har jag byggt med mina bara händer från grunden upp och det hade sitt syfte under min sjukskrivning för att hålla skallen igång. Nu är det dags att börja titta på att faktiskt använda fria redan existerande system som går att koppla ihop för en integrerad social och media miljö. Faktum är att t ex Gmail erbjuder 7 Gb mailutrymme gratis medan mitt webbhotell har 200Mb (som jag dessutom betalar för). Gratis är bättre.

Bloggandet har jag i den här applikationen kunnat göra på webben och via mail och Twitter från min HTC. Den lösningen tänker jag fortsätta med.

Blogger stöder de 2 första sätten. Däremot läser den inte från Twitter. Därför tänkte jag mig att använda min hemmaserver till att hämta Twitterinlägg varje dygn och maila över detta som en sammaställt inlägg via email till blogger.

Jag har också en rätt bra bildbank vilket Blogger inte tillhandahåller. Detta kan man lösa genom att använda MediaCentret hemma som ändå har allt media och via en extern cache (mitt webbhotell) göra viss media tillgängligt externt.

Till detta kommer givetvis att integrera Gmail, Google Calendar och Google Tasks och mitt liv kommer bli ännu mer komplicerat Cool

En av de svåraste sakerna blir att importera in alla existerande inlägg från denna blogg till Blogger. Bakåtkompatibilitet har jag alltid förespråkat och sist gick det bra att flytta över allting (fast då hade jag iofs byggt den bloggen också)

Inga kommentarer:

Skicka en kommentar

Featured Post

Västlänken - eller när Göteborg blev en schweizerost

Vi har varit några dagar i Göteborg och bland annat dokumenterat alla hål i staden som är ett resultat av Västlänksbygget. Det blev iaf en r...