torsdag 19 maj 2011

Internationella godsaker på Esters Mässa

Idag har jag varit på Esters Mässa på Ester Mosessons gymnasium där Nathalie går Hotell & Restauranglinjen. På mässan visar eleverna upp sina projektarbeten inom mat där de ensamma eller i grupp fått välja ett eget område att jobba med.


Utifrån den mångkulturella spridningen av elever erbjöds också maträtter från jordens alla hörn. Massor med godsaker erbjöds att smaka på. Nathalie, Petra och Elin, numera kända som de 3 tjocka pizzabagarna, serverade givetvis sina pizzor i slajsar och många fick många goa skratt för sin fantastiskt roliga video som man kunde betrakta på en laptop på sidan av.

Det fanns som sagt mat från jordens alla hörn, Australien, Finland, Norge, Tyskland, England, Iran, Irak, etc. Det serverades allt från persiska dessertgodbitar till  fantastiskt goda cheesecakes (min favorit var helt klart en chillicheescake).

Under mässan sprang givetvis en lärarpanel runt och provsmakade och bedömde upplägget. Jag antar att det ställdes en del kluriga frågor också

Inga kommentarer:

Skicka en kommentar

Featured Post

Västlänken - eller när Göteborg blev en schweizerost

Vi har varit några dagar i Göteborg och bland annat dokumenterat alla hål i staden som är ett resultat av Västlänksbygget. Det blev iaf en r...