söndag 1 maj 2011

Sol,värme, grillat...kan en Valborgsmässoafton bli bättre?

Valborgsmässoafton, första besöket vid villavagnen i Kungshamn för säsongen. Vilket väder! Efter att ha packat bilen knökfull med prylar, jo...en Clio är som en handväska - ser liten ut men rymmer en hel del, så bar det av till Kungshamn på lördag morgon för att börja ordningställa inför säsongen.

En besiktning av gasolinstallationen var beställd och den gick igenom. Däremot hade vi lite problem med vattnet då en koppling hade sprängts loss under vintern. En nödreparation löste det problemet. Grannarna hade haft det värre, den ena fick byta ut hela rörsystemet då allt hade spruckit sönder under vintern.

Framåt dagen steg temeraturen och det gick t o m att ligga och sola på altanen...vilken lycka! Campingen börjar fyllas på efter hand och det finns mer eller mindra ambitiösa campare. En hade med sig en jättevagn med slipers, jord och rullar med gräs(!)Framåt kvällen så blev det grillpremiär. Tänk att sitta ute i solen och äta grillat - i april! Mumsigt värre. Grillad kalkonfilé med klyftpotatis och en fräsch sallad till. Vi satt nog fram till 19 innan solen gick ner och det började bli kallt. Vår norska granne försökte också sig på en grillning varav han gjorde sitt bästa för att röka ut sin omgivning.

  

Natten blev däremot lite sval då temperaturen rasade ner till 4 grader och en del stackare i tält frös nog en del. Nu på söndagsmorgonen är det visserligen runt 17 grader med väldigt blåsigt.

Inga kommentarer:

Skicka en kommentar

Featured Post

Västlänken - eller när Göteborg blev en schweizerost

Vi har varit några dagar i Göteborg och bland annat dokumenterat alla hål i staden som är ett resultat av Västlänksbygget. Det blev iaf en r...