onsdag 8 juni 2011

Death from above!

Här knatade undertecknad i sakta lunk på Läraregatan vid Brånemark Center på väg  från Kapellplatsen för att klippa mig. Kanonväder, bra musik i lurarna, det mesta kändes bra.

Plötsligt hörde jag ett måsskrik på lite håll men ändå rätt nära. Det var lite svårt att höra med musiken på. Sedan ett till...och ytterligare ett...riktigt nära följt av luftdraget av en mås som dök upp bakifrån över huvudet på mig så toupén nästan lossnade. Den släppte sin bomblast lite för sent, bommade en hel meter framför mig, och sen drog den stigspaken och gick vertikalt.

En bit upp blev det i bästa stridsflygarmanér en klockren Hammerhead och måsjäveln kom tillbaka som en Stukabombare rätt mot skallen medan den skrek som en besatt. Den passerade förbi på knappt en armlängds avstånd för att efter dykningen banka kraftigt höger bort mot Hvitfeldska och flög sen i en långsam dykning ut mot vägen för att sen sätta fart i ytterligare en störtdykning mot min skalp. Denna gången var jag med och kollade in attackvektorn och framförpunkten, man är ju trots allt en gammal Luftvärns-Officer. Den kom precis där jag trodde. Nästa gång tänkte jag klippa till den.

Det blev aldrig nån nästa gång. Jag hade antagligen passerat ut ur målområdet.

2 kommentarer:

  1. Du é la gó.

    SvaraRadera
  2. Eller hur? Tänk om det hade satt klorna i mig! Då hade jag sett ut som Generalen i Avatar ;-)

    SvaraRadera

Featured Post

Västlänken - eller när Göteborg blev en schweizerost

Vi har varit några dagar i Göteborg och bland annat dokumenterat alla hål i staden som är ett resultat av Västlänksbygget. Det blev iaf en r...