onsdag 15 juni 2011

En lösning på Greklands, Portugals och andras ekonomiska problem

Kravaller i Grekland pga nedskärningar.
Källa Expressen.
När olika länder, som t ex Grekland och Portugal, närmar sig konkursens brant när man inte kan hålla koll på sin ekonomi så lånar EU glatt ut mer pengar, pengar som vi antagligen aldrig kommer att få se igen, pengar som bara fördröjer det hela en tid. Vi som bor i länder som har koll på vår ekonomi ska behöva betala för andra som inte har det.

Hur funkar det med företag i motsvarande situation? Man säljer av tillgångar för att generera pengar att betala sina utgifter med. Känns rätt självklart. Hur skulle man annars göra?

Detta omsatt till Greklands problem skulle kunna motsvara att Grekland säljer av t ex mark för att finansiera sina skulder. Man skulle kunna sälja av den grekiska delen av Cypern till Turkiet, Tyskland kanske kan köpa Rhodos och lilla Sverige kanske har råd med en lite mindre grekisk ö. Ett smart sätt att lösa turismen och vi skulle kunna resa inrikes till Medelhavet i fortsättningen. Problemet blir antagligen att flytta grekerna men det blir deras problem.

På samma sätt kanske portugisiska vingårdar och Irländska pubar kunna bli svenska. Låter det bra? Why not. Marknadsekonomi är marknadsekonomi... Nån som vill köpa Skåne förresten???

3 kommentarer:

 1. Men HALLÅ??? Varför vill du nu bli av med Skåne?
  /Nilla

  SvaraRadera
 2. Ja det är nog så att han vill ni ska komma till Götet,de hade varit mkt bra tycker jag med:) /Nettan

  SvaraRadera
 3. Inget problem, vi kan bara flytta alla de stackars grekerna som kommer förlora sina hem hemma hos dig och alla andra som tycker som du. Problemet löst!

  SvaraRadera

Featured Post

Västlänken - eller när Göteborg blev en schweizerost

Vi har varit några dagar i Göteborg och bland annat dokumenterat alla hål i staden som är ett resultat av Västlänksbygget. Det blev iaf en r...