onsdag 15 juni 2011

Innovativ cykling i Rio gick inte runt

Bus Bike, intressant spinningkoncept
För några år sedan hörde jag talas om en innovativ lösning på hur man kunde kombinera resor till och från jobbet med spinningträning utan att för den skull riskera livet i den täta trafiken i en storstad. Staden i fråga var Rio de Janeiro i Brasilien.

Konceptet var väldigt enkelt, en buss utrustad med 16 spinnincyklar, en AC, en ljudanläggning, omklädningsrum, kylskåp med kalla drycker och  en GPS för att slippa de värsta köerna.
Bussen stannade på bestämda platser med 45-minuters intervall måndag till fredag och på helgerna gick det att hyra bussen för events om man ville.

Månadskostnaden för 2 pass/vecka låg på ca 54 Euro (vilket iofs kan tyckas lite dyrt men det är trots allt Rio). Å andra sidan så erbjöds en upplevelse utöver det vanliga; istället för att blänga på sig själv i en spegel kan man förutom att kolla in sin instruktör även njuta av den vackra utsikten genom bussfönstret när bussen passerar schyssta platser runt Rio.

Att jag nämner det hela i imperfekt är pga att sajten (http://www.busbike.com.br) som man hittar på nätet om man googlar lite är nedstängd. Det finns bara hänvisningar dit. Antagligen så gick det väl inte runt. Coolt koncept iaf. Undrar om det skulle funka i Sverige? Kanske något för drivna instruktörer på SATS att kolla in ;-)

Det närmaste i Sverige jag hört talas om var ett gym i Kungsbacka som satte en radda spinningcyklar och entusiastiska medlemmar på ett lastbilsflak och "cyklade" Lygnern runt nåt år.

Inga kommentarer:

Skicka en kommentar

Featured Post

Västlänken - eller när Göteborg blev en schweizerost

Vi har varit några dagar i Göteborg och bland annat dokumenterat alla hål i staden som är ett resultat av Västlänksbygget. Det blev iaf en r...