måndag 20 juni 2011

Mitt liv överfört till Xperia Neo

Xperia Neo
Idag har jag fått lägga vantarna på min nya SE Xperia Neo som ersättare till den gamla trotjänaren HTC Hero.

Förväntningen var givetvis hög. Den levererades i en rätt snygg kartong men det var en rätt tunn kartong och kändes inte alls så gedigen och påkostad som Herons kartong när jag köpte den. Insidan var inte heller lika ombonad som Herons. Tvärtom var det lite pilligt at få loss prylarna.

Telefonen är snygg i en mörkblå-svart ton och sköna mjuka linjer. Till skillnad från min nästan 3 år gamla Hero så känns den lite plastig och bakstycket knakar om man klämmer på den. Ytan är inte heller behandlad med någon smutsavvisande medel så det blir lätt fingeravtryck på den.

Den är lätt och ligger väldigt bra i handen vilket den dock inte gör på bordet om man ska skriva på den. Det blir lite gungigt när baksidan är rundad men det är ett sätt att hålla ner storleken, skenbart iaf.

Kameran är bra, 8 MP och klarar HD filmning i 720p. Led blixten funkar fint också och det finns en riktig avtryckare som känns naturlig för fotografering. Geotaggning på bilderna utlovas men det har jag inte testat än.

Lurarna som levererades med är av in-ear typ och rena skräpet. Det hade varit bättre att utelämna dessa helt istället för att göra folk förbannade. Det finns inga ljudkontroller utan bara en svara knapp. Sladden är av det där billiga plastiga Kina-kvalitén som aldrig kommer att räta ut sig hur mycket man än drar i den. Det finns mycket bättre lurar att köpa på t ex DealExtreme för ett par tre dollar. Skäms!

Överlag är jag ändå nöjd med luren. Snygg, lagom stor, rapp, bra funktionalitet och mycket bra skärm. Lurarna har jag slängt och ersatt med ett par billiga Iphone kopior för $3.50   och även kopplat till ett MW-600 BlueTooth stereo headset (fast med bättre lurar).

Nu har jag fört över mitt liv från Hero:n till Neo:n och hoppas att det ska hålla ihop en tid framöver :-D

Inga kommentarer:

Skicka en kommentar

Featured Post

Västlänken - eller när Göteborg blev en schweizerost

Vi har varit några dagar i Göteborg och bland annat dokumenterat alla hål i staden som är ett resultat av Västlänksbygget. Det blev iaf en r...