söndag 19 juni 2011

Rena rama arkeologin

Skrothögen på bordet är en fd Compaq Presario 8000
från Boerkriget typ.
Jag sitter och bygger om en gammal AMD-baserad Compaq-harv som är runt 8 år gammal till ett MediaCenter  att ha i vagnen till sommaren. Detta är ett äventyr minst sagt. Drivrutiner hallå!

Först har jag strippat ner maskinen till ett absolut minimum dvs moderkort, grafikkort, ljudkort, hårddisk, DVD och nätaggregat. That's it. Hela klabbet ska monteras under soffan i vagnen eller något annat lämpligt utrymme i lösa delar där det får plats...och kylning.

Detta är ursprungligen en Windows XP-maskin och på denna försöker jag nu lägga på ett Windows 7 Home med MediaCenter. Jag tror att den kommer att klara mediahanteringen galant för grafikkortet är rätt hyfsat och det är det enda den ska hålla på med så även Windows-installationen kommer att bli hårt strippad på tjänster och annat krafs som inte behövs. Till detta kommer ett digital-TV kort och en WiFi-dongle för att kunna uppdatera programguiden etc.

I skrivande stund bootade precis maskinen om för första körningen av det installerade Windows 7...håll en tumme.

Inga kommentarer:

Skicka en kommentar

Featured Post

Västlänken - eller när Göteborg blev en schweizerost

Vi har varit några dagar i Göteborg och bland annat dokumenterat alla hål i staden som är ett resultat av Västlänksbygget. Det blev iaf en r...