söndag 26 juni 2011

Restaurangmenyer tjocka som telefonkataloger!

Efter en lång sovmorgon idag satt vi och softade med frukost i soffan och lyssnade på nyhetsmorgon på TV4 där bla a menyer på restauranger diskuterades.

Många restauranger har idag, förutom förrätt, varmrätt och dessert, även barnmatsedel på sina menyer. Barnmenyn kan motiveras med att barn inte äter lika mycket som vuxna och skall därför inte betala lika mycket.

Nu höjs också röster för 60+ menyer för äldre människor som inte äter lika mycket som yngre och därfr inte vill betala lika mycket pengar för en måltid. Jag antar att de som vill välja mat från en 60+ meny antagligen fortfarande vill ha samma utbud som vi andra och inte nöjer sig med en begränsad barnmeny. Vore det dessutom inte, från en sådan synvinkel, orättvist mot barnen som kanske också skulle vilja ha samma utbud som sina föräldrar?

Vad händer sen när kvinnor, som inte äter lika mycket som män, plötsligt vill ha en kvinnomatsedel då man inte vill betala lika mycket som sina gubbar som vräker i sig enorma portioner? Ska man i jämlikhetens namn skapa detta då?

Tänk sen på alla kombinationer som kan uppstå? En kvinna 60+: äter mindre än män och ännu mindre för att hon är gammal. Ska den gruppen ha en egen meny?

Det finns barn som stuvar i sig mer mat än jag någonsin skulle kunna fantisera om att äta!

I jämlikhetens namn kommer menyerna på restaurangerna att bli tjocka som telefonkataloger.

Inga kommentarer:

Skicka en kommentar

Featured Post

Västlänken - eller när Göteborg blev en schweizerost

Vi har varit några dagar i Göteborg och bland annat dokumenterat alla hål i staden som är ett resultat av Västlänksbygget. Det blev iaf en r...