tisdag 28 juni 2011

¤&##¤!& skitsystem!

Är en vända inne på jobbet för att fixa med en reseräkning från min resa till Kista för 2 veckor sedan. Det var bråttom att få iväg den i tid innan semestrarna för att kunna få loss lite milersättning då det är lite knapert med 75% sjukskrivning på löneutbetalningen. Givetvis kom den tillbaka med en massa fel. Jag hade tydligen printat ut fel försättsblad och dessutom översteg antalet kilometer de "maximala" km som kan utbetalas utan extra motivering.

Systemet jag använder för reseräkningarna tänker jag inte tala om namnet på men det är iaf inget företagsinternt system. Sedan jag blev sjukskriven har den uppdaterats till ett mycket snyggare gränssnitt och från att vara väldigt svårförståelig till att bli nästan obegriplig!

Sen kan man undra varför jag måste printa ut en massa sidor från systemet, skicka detta med snailmail till någon som sedan scannar in det igen. Eller, om dom saknar ett försättsblad, och har möjlighet att gå in i räkningen och kommentera, varför kan dom då inte printa ut den själva?

Antagligen är det mig det är fel på, jag begriper mig inte på mjukvara jag inte utvecklat själv typ :-)

Inga kommentarer:

Skicka en kommentar

Featured Post

Västlänken - eller när Göteborg blev en schweizerost

Vi har varit några dagar i Göteborg och bland annat dokumenterat alla hål i staden som är ett resultat av Västlänksbygget. Det blev iaf en r...