tisdag 7 juni 2011

Stressignaler vid fulkaffe-pumpen

Trummande med fingrarna
mot botten av en
kaffemugg
När jag själv efter nästan ett år lyckats landa med min stress och börjat lära mig hantera den genom att ta en kort andningspaus eller att låta saker jag inte kan påverka "bara blåsa förbi" så har jag också blivit mer observant på min omgivning och hur människor beter sig.

Idag på jobbet när jag stod vid kaffeautomaten (att ens kalla detta som kommer ur dessa maskiner för kaffe är en ren skymf mot denna ädla dryck men det är en historia i sig) så kom en man ångande runt hörnet, ställde sig precis bakom mig, greppade en mugg och tog ett steg till framåt så han gick in i mig. Han insåg nog plötsligt att det redan stod en person där så han tog raskt ett steg tillbaka och började otåligt trumma med fingrarna mot botten av kaffemuggen. Medan mitt kaffe i sakta mak under de kommande 15 sekunderna rann ner i koppen hann han förflytta sig de 3 metrarna bort till andra sidan korridoren och tillbaka till min bekvämlighetszon 2 gånger, fortfarande ivrigt trummande med fingrarna mot botten av sin pappmugg.

Jag insåg att detta inte är särskilt ovanligt, jag har hört detta många gånger men inte direkt reagerat på det. Jag insåg också att det faktiskt fanns en tid där jag själv också trummade mot botten av min mugg när det var kö vid fulkaffeautomaten. Det var för lite mer än ett år sedan.

Inga kommentarer:

Skicka en kommentar

Featured Post

Västlänken - eller när Göteborg blev en schweizerost

Vi har varit några dagar i Göteborg och bland annat dokumenterat alla hål i staden som är ett resultat av Västlänksbygget. Det blev iaf en r...