tisdag 5 juli 2011

Bästa trävarubutiken

Vi skulle fixa iordning det sista med tomten utanför vagnen. Lite trädgårdsplattor framför mot uppfarten och sedan också lite blommor i krukor skulle vara snyggt tänkte vi.
Igår åkte vi till Sotenäs Trä vilket ligger ca en mil norr om Hunnebostrand dvs inte mer än några mil bort från Kungshamn.

Byggvaruhuset är väldigt välsorterat och har bra och trevlig personal också.
Trädgårdsplattor väger en hel del och trots att vi inte skulle ha särskilt många hade det ändå landat på sådär 800kg vilket är lite mycket att slänga in i en liten fjuttig Clio. Jag så framför mig en dag där jag skulle få åka 4 gånger fram och tillbaka med bara plattor.
Sotenäs Trä, visade det sig, hade en otroligt bra policy; att mer eller mindre bjuda på transporten av varor för att behålla de lokala kunderna. Dom tog 190 kr för utkörning av byggvaror. Lägg till detta 30 dagars fakturering så är saken biff. ByggMax tar mer bara i plockavgift. I vårt fall hade det kostat mer än 1000 spänn att få ut samma plattor. Var handlar jag i fortsättningen? Kommer jag att berätta detta vidare? Gissa!

Blommorna kom till slut ner i sina krukor, plattorna på sin plats och gräsplätten blev lite större för att matcha mot plattorna. En lastbil uppenbarade sig i morse med en pall med plattor och sedan var det bara att hugga i och placera. Efter några timmars pillande och släpande, det blev ett litet gympass idag, så var allt på plats. Visst blev det tjusigt.


Nu ska vi sticka ner till Kungshamn och äta lite på restaurang Spättan som ligger fint vid småbåtshamnen och har fantastisk god mat. Detta blir en fantastiskt trevlig avslutning på en kanondag i Bohuslän!

Inga kommentarer:

Skicka en kommentar

Featured Post

Västlänken - eller när Göteborg blev en schweizerost

Vi har varit några dagar i Göteborg och bland annat dokumenterat alla hål i staden som är ett resultat av Västlänksbygget. Det blev iaf en r...