måndag 11 juli 2011

Efterlängtat fönsterbyte

När vi flyttade in i lägenheten våren 2009 så hade det rum som vi använder som master bedroom blyinfattade glas och underhållet var så dåligt att vi knappt vågade glänta på fönstren med risk av att rutorna skulle falla ut. Målningen på utsidan var obefintlig och det mesta av kittet borta. Trät var genommurket på sina ställen.

Efter ett par års tjat kom man till slut till skott och skulle byta samtliga fönster i denna sektion i hela fastigheten. Byggnadställningar kom upp för ca 2 veckor sedan och i förra veckan så sattes det in nya fönster. Väldigt fint. Det visade sig att våra fönster var de som var i bäst skick(!) De andra var värre.

Nu är plåtslagaren på plats och lägger på fina kopparplåtar runt fönstren. Vi får väl hoppas att dom sitter kvar tills ställningarna är borta annars är det väl nån företagsam östeuropé som ser till att omsätta dom i pengar, framförallt om man låter plåtarna ligga kvar över helgen.

Om ett par veckorna kommer målaren och fixar till insidan, sen är det bara fuktskadan i vardagsrummet kvar.1 kommentar:

  1. Wow, äntligen! Men blyinfattningen får ni visst vara utan;) Ser ut att bli fint iaf.
    /Nilla

    SvaraRadera

Featured Post

Västlänken - eller när Göteborg blev en schweizerost

Vi har varit några dagar i Göteborg och bland annat dokumenterat alla hål i staden som är ett resultat av Västlänksbygget. Det blev iaf en r...