söndag 17 juli 2011

I sjukvården har man koll på tiden...och koll på vad som får den att gå

Jag tillbringade ett antal timmar på Östra Sjukhusets akutintag igår och efter ett tag när tristessen börjar sätta in så börjar en teknisk människa som jag att intressera sig för hur saker och ting är monterade/kopplade/placerade etc. En gemensam sak på sjukhus verkar vara att mycket ser rätt "hemmamonterat" ut, som att det finns en liten hustomte, läs fastighetsskötare, som smyger omkring och monterar saker som man behöver efter hand.

Jag lade bl a märke till klockorna som fanns på väggarna. Bredvid varje klocka fanns en liten kopplingslåda med texten "UR". Den innehöll antagligen en liten trafo för att mata klockan bredvid med lagom 1,5V för att nämnda hustomte ska slippa byta batterier ideligen. Visserligen går en klocka länge på ett batteri men det finns mååånga klockor på ett sjukhus.

2 kommentarer:

  1. Jag tror egentligen att dessa små lådor vid sidan om klockan är en förklaring på vad det är man ser. Du vet, på en massa dagis har de skrivit ordet stol på en lapp och satt den på en stol, skrivit bord på en annan och satt på borden, o.s.v. Och på sjukhuset har ju alla bråttom, så då hann man inte skriva klocka, utan man tog till det mindre ordet "ur". Praktiskt när klockskrället blir trasigt - då sätter man bara det lilla tillägget "funktion" vid sidan om;)
    /Nilla

    SvaraRadera
  2. Antar att jag får lita på ditt ord där, insatt som du är i sjukvårdens irrgångar ;-)

    SvaraRadera

Featured Post

Västlänken - eller när Göteborg blev en schweizerost

Vi har varit några dagar i Göteborg och bland annat dokumenterat alla hål i staden som är ett resultat av Västlänksbygget. Det blev iaf en r...