tisdag 26 juli 2011

Inverterad intetsägande vilseledande skyltning

Här kommer ett litet urval av knepiga skyltar jag sett under veckan och som ger allt från vaga anvisningar till minst sagt felaktiga.

Det första exemplet tog jag idag på SATS Valhalla på en branddörr som har ställts upp med hjälp av en sopborste. När jag tar en funderare över hur den här dörren var varit det senaste året kan jag inte dra mig till minnes att jag öppnat den särskilt många gånger. Så här får man inte göra. Fy!

Nästa exempel kommer från trakten av Esarp i Skåne där vi tog en promenad med Zorro en kväll när vi hälsade på Nilla & Björn.
Är man vilse, på skånska landsbygden eller någon annanstans, förväntar man sig att förr eller senare träffa på en vägskylt som kan visa en i rätt riktning. Den här skylten, eller rättare sagt skyltarna, pekar mot det okända. Inte ens de upplysta herrarna på Vägverket visste tydligen vad som fanns vart. Synnerligen intressant.

Det sista exemplet såg jag på XXXLutz, ett tyskt möbelvaruhus i Malmö som har ett mycket trevligt utbud och en intressant logik i sin REA-skyltning.
Med tanke på att "procenten" anges med minustecken skulle min tolkning vara att man det är tokbilligt här. Det mesta man behöver betala är halva priset! Eller hur menar dom?

Inga kommentarer:

Skicka en kommentar

Featured Post

Västlänken - eller när Göteborg blev en schweizerost

Vi har varit några dagar i Göteborg och bland annat dokumenterat alla hål i staden som är ett resultat av Västlänksbygget. Det blev iaf en r...