onsdag 31 augusti 2011

Att falla mellan företagshälsovårdens stolar - resultatet

För en vecka sedan skrev jag ett inlägg om hur det kan vara att hamna mellan stolarna i ett byte av företagshälsovård, här tar jag upp det slutliga resultatet av det.

Jag hamnade i en situation där jag tvingades byta företagshälsovård från Alviva till FeelGood vilket skedde i juli. Alla patienter flyttades över på stående fot utan möjlighet att avsluta existerande rehabilitering. Inte heller några journaler fördes över då dessa är det behandlande företagets egendom. En ytterst egendomlig situation och svårt för många att hantera.

Den läkare på FeelGood jag skulle fått hade brutit armen så jag blev tilldelad en inlånad läkare, Dr Ellen Andolf-Steinwall, som temporärt ryckte in. Förutom det faktum att hon inte ens fanns i deras interna bokningssystem,  att hon hade noll koll på datorsystemen, och inte visste ett skvatt om min historik, verkade hon egentligen inte särskilt intresserad av att tränga ner i fallet heller. Jag blev tillsagd att ordna så att min arbetsgivare hade något vettigt till mig att göra annars kunde jag lika gärna frisk-skrivas på studs och arbetsgivaren få betala fulltid medan jag skulle sitta och rulla tummarna. Skulle jag däremot få något vettigt att göra skulle jag gå på 75% arbetstid september ut som "arbetsträning"

När jag en vecka senare återvände med beskedet av att jag nu hade "vettiga arbetsuppgifter" så frisk-förklarades jag direkt då arbetsgivaren lika gärna kunde betala när jag ändå jobbade. Duh?!
Vad hände med "arbetsträning" etc? Min gamla läkare betonade vikten av att öka arbetstiden med 25% i 2-månaders steg varav 75% skulle vara i augusti och september. Den här läkaren verkade mest intresserad av att snabbt få bort mig ur rullorna innan hennes egen tid på FeelGood var över vilket också underströks med att en del av de frågor hon ställde om mig på första besöket ställde hon även på besök nummer två.  Inte ens en diskussion om hur jag trodde att jag skulle kunna hantera att gå upp i tid snabbare än planerat. Nej då, tack å hej!

Inte för att jag tror att det blir några problem i sig, det är själva hanteringen av detta som jag retar mig på. Från att ha haft en helt underbar företagshälsovård i Alviva slängdes jag in i rena katastrofen i FeelGood och skulle det skita sig av nån anledning så har jag i vilket fall dokumenterat mina farhågor.

Inga kommentarer:

Skicka en kommentar

Featured Post

Västlänken - eller när Göteborg blev en schweizerost

Vi har varit några dagar i Göteborg och bland annat dokumenterat alla hål i staden som är ett resultat av Västlänksbygget. Det blev iaf en r...