fredag 19 augusti 2011

Contact Centers ska börja begripa vad du säger - tack och lov!

Det har, enligt en artikel i Telecom Idag, kommit en uppdaterad mjukvara som används av diverse Contact Centers, Customer Interaction Center 4.0, som i realtid ska kunna analysera det kunden säger och baserat på detta vidta åtgärder.
Utdrag ur artikeln: "Utifrån en fördefinierad lista på ord eller fraser som förekommer i samtalet ska systemet kunna göra allt från att placera det i rätt kö till att ge agenten instruktioner eller varna en arbetsledare när kommunikationen med kunden går helt snett. Analysmotorn kan också skapa statistik på förekomsten av specifika ord för att på sätt ta tempen på kundrelationerna."

Det är ta mig fan på tiden att man rullar ut såna här system. jag hoppas innerligt att diverse Call Centers, bl a de som Tele2 anlitar, utrustas med denna typ av mjukvara. Då kan säljarna redan från början få hjälp med att begripa att jag inte är ett dugg intresserad av att prata med dom, något som annars inte verkar tränga in särskilt djupt. Tempen på den kundrelationen borde inte gå att missta sig på.

Inga kommentarer:

Skicka en kommentar

Featured Post

Västlänken - eller när Göteborg blev en schweizerost

Vi har varit några dagar i Göteborg och bland annat dokumenterat alla hål i staden som är ett resultat av Västlänksbygget. Det blev iaf en r...