torsdag 11 augusti 2011

Fart på den gamla hjälten igen

Notera Android-Version: 2.3.5
Min gamla HTC Hero har fått en ordentlig ansiktslyftning. Heron har hängt med i många år som den bästa smartphonen som tillverkats men har det senaste året sett sig omsprungen av de flesta nykomligar. Den sista uppdatering som Heron fick var Android 2.1/Eclair sommaren 2010 men sedan blev det stopp.

Jag har numera en Sony-Ericsson Xperia Neo sedan juni och är väldigt nöjd med den. Heron var det tänkt att Annette skulle få ta över för att kunna testa Android-världen innan vi skaffar en ny telefon. Problemet visade sig då vara när vi drog igång den gamla trotjänaren att den uppenbarligen inte hade mått så bra av att ligga ensam och avstängd i en låda över sommaren. Digitizern har börjat krångla och den nedersta delen på skärmen reagerar sporadiskt på inmatning vilket är lite tråkigt då huvudfunktioner som genvägar till applistan, telefon och dylikt ligger där.

När den ändå inte kunde användas så började jag rota runt lite i den och bestämde mig för att roota telefonen och slänga på den senaste CyanogenModden på den för att se hur det skulle kunna funka. Det visade sig fungera alldeles utmärkt! Senaste versionen som stöder Hero körs på Android 2.3.5 och detta skall t ex jämföras med min Xperia som kör 2.3.3. Ingen större skillnad kan tyckas med det har hänt en hel del faktiskt med en del användbart godis. Det svåra var att få på alla Google apparna som market, Gmail,  Calender etc. När detta väl var på plats (med rätt versioner) så tickar den på som en klocka.

Det intressantaste med detta är att telefonen känns rappare nu än med 2.1. Dessutom får man alla finesser som programlagring på SD-kortet etc vilket gör att luren känns klart aktuell igen. Digitizern då? Den är inte lika bråkig nu konstigt nog även om den är lite seg i nederkanten. Det går iofs att lösa numera tack vare att modden kan rotera skärmen 90,180 och 270 grader, även startskärmen. Spelar ingen roll hur du håller luren, skärmen är rätt ändå.

Nu är det väl bara att vänta på att Android 2.4/Ice cream sandwich ska göra entré. Frågan är bara, hinner Sony-Ericsson eller killarna på CyanogenMod först?


Inga kommentarer:

Skicka en kommentar

Featured Post

Västlänken - eller när Göteborg blev en schweizerost

Vi har varit några dagar i Göteborg och bland annat dokumenterat alla hål i staden som är ett resultat av Västlänksbygget. Det blev iaf en r...