fredag 26 augusti 2011

Fullständigt råflyt - nu är det bara lottomiljonerna som saknas!

Det är svårt att få tag i en hyreslägenhet, en lägenhet överhuvudtaget, i en storstad, Göteborg inkluderat. Vi har stått på kö på Boplats i många år och vi har sökt lägenheter var för sig för att öka spridningen lite.

Vi flyttade in till stan för snart 3 år sedan då vi fick tag på vår nuvarande lilla 6:a lite offside från Boplats men har ändå fortsatt att leta, dock utan större resultat. De flesta lägenheterna har tusentals sökande eller så är man av fel målgrupp.

Level 1
Flytet började för nästan exakt en månad sedan när Paula kom in på högskolan i Kristianstad och inom 24 timmar efter detta hade lyckats fixa ett förstahandskontrakt på en 1:a precis intill campus där hon nu bor och trivs i.

Level 2
Det hela fortsatte i förra veckan när jag fick ett erbjudande på Boplats på hela 7st lägenheter, samtliga i samma hus. Poseidon håller på att nyproducera i Norra Gårda och för att helgardera sökte jag alla 10 lägenheterna....och blev erbjuden 7 av dom. Efter ett telefonsamtal på tisdag morgon visade sig att vi var garanterade en av dom där vi låg på första plats i kön och på ytterligare 3 av dom så låg vi 2:a resp 4:a i kön. Bara att välja och vraka, right?

I går så blev pappersexercisen klar och kontraktet undertecknat. Vi fick den lägenheten vi vill ha med utsikt mot Mölndalsån och Ullevihållet (och kanske chans till lite fin musik under konserterna) och givetvis eftermiddags- och kvällssol. Najs! Vi har gjort materialval för väggar, luckor och kakel etc och kikat på alla ritningar och modeller. Inflyttningen dröjer dock till våren så det finns tid att rensa och packa.

Level 3
I förra veckan fick vi ytterligare ett napp. Vi har sökt lägenhet för Nathalies räkning och plötsligt kom det ett erbjudande om en förstahandskontrakt på en 1:a i Flatås. Givetvis åkte vi dit och kollade och den föll på läppen direkt. Idag skrev hon på kontraktet och är nu precis som sin syster en lycklig innehavare av ett eget förstahandskontrakt. Nu är det bara flytten kvar vilket lär ske rätt snart.

Intressant hur bara allt händer på en gång. Händer inget, händer inget, händer allt!

Level 4??
Så frågan är nu....var är mina miljoner?!

3 kommentarer:

 1. Stort Grattis och lycka till!!! Så himla roligt! Man ska ju inte längta framåt i tiden, för man längtar sig bara gammal, men jag kan förstå att ni längtar lite till maj;)
  Kram/Nilla

  SvaraRadera
 2. Härligt! Miljonerna kommer nästa vecka.

  SvaraRadera
 3. Jag håller mina tummar!

  SvaraRadera

Featured Post

Västlänken - eller när Göteborg blev en schweizerost

Vi har varit några dagar i Göteborg och bland annat dokumenterat alla hål i staden som är ett resultat av Västlänksbygget. Det blev iaf en r...