onsdag 3 augusti 2011

Jag kan själv!!!

Jag har sedan jag var liten alltid haft ett behov att kunna göra saker själv, att känna jag klarar det utan att behöva be om hjälp. Jag har också alltid haft ett sug av att lära mig nya saker och lägg till detta en vilja att hitta den optimala vägen att göra det på. Problemet är kanske att jag vill kunna saker rätt från början och därför kan tveka när det är helt nytt för mig.

Bara för några år sedan satt jag vid ett skrivbord och den enda fysiska aktivitet jag ägnade mig åt var att lyfta kaffekoppen till munnen och knacka på ett tangentbord. Väckarklockan kom med 2 tennisarmar och jag började träna på gym för att fördröja de oundvikliga operationerna.

Jag ökade från ingenting till 4 pass i veckan på några år och jag är i bättre form nu än vad jag någonsin varit. Först gymmade jag bara, sen blev jag övertalad att testa spinning och det visade sig vara kul. För några månader sedan lät jag mig också övertalas att testa Bodypump, vilket jag var lite tveksam till då, men något jag inte ångrar nu. Träningen har gjort nytta med tiden. Jag väger väl sådär 10 kg mer än när jag var 20 men det mesta är nyttiga kilon. Sjuk är jag i princip aldrig längre, om man nu bortser från den där lilla detaljen av att springa in i väggen och den är jag i stort sett klar med.

I förra veckan bestämde jag mig för att idag skulle jag göra en liten "benchmark" av dagsformen. Idag blev det 3 pass varav 2 med en av de grymmaste instruktörerna på SATS i Göteborg, Cie Rozenqvist, en Bodypump på Landala vid 12 och sen en kombo med en Bodypump på Kungsgatan vid 17 följt av en snabb cykeltur uppför backen till Landala och ett Spinningpass vid 18.30. Givetvis cyklade jag dit som uppvärmning.

Att köra 3 pass på en dag, varav 2 Bodypump, suger verkligen musten ur en och jag är djupt imponerad hur våra instruktörer orkar hålla detta tempo dag ut och dag in. Jag gjorde detta en gång. Cie med flera kör 2, ibland 3, pass om dagen flera gånger i veckan och dom ska dessutom orka hålla låda på passen och se glada ut (och peppa oss andra). Själv kan jag sträcka mig till att stöna av smärta emellanåt och grimasera illa ;-)

Jag har nu i alla fall bevisat för mig själv att jag fixar ett såpass högt träningsuttag på en dag även om det bara är en engångsföreteelse. Jävligt kul var det i alla fall och det känns ruskigt skönt efteråt. I framtiden blir det nog Bodypump-Cykel kombon på onsdagarna som gäller iom att semestern nu tar slut jag börjar jobba igen.

Inga kommentarer:

Skicka en kommentar

Featured Post

Västlänken - eller när Göteborg blev en schweizerost

Vi har varit några dagar i Göteborg och bland annat dokumenterat alla hål i staden som är ett resultat av Västlänksbygget. Det blev iaf en r...