måndag 1 augusti 2011

Kristianstad ToR

Idag har jag och Paula åkt till Kristianstad, en väldigt trevlig liten ort i sydöstra nordöstra Skåne, där hon ska plugga ekonomi de närmaste åren.
Det är visserligen en liten stad men väldigt levande.

Vi flög iväg lågt med lilla racerbilen, läs Clio, vid 8-draget och fräste ner till Kristianstad på ett par timmar. Väl framme tog vi en titt på stan och gick runt i centrum. paula passade på att slänga in sitt CV (just in case för  lite extrajobb) och så tog vi en bit mat på lyxkrogen McDonalds.

Vid 2-snåret, när vi kunde centrum, hämtade vi nyckeln till lägenheten och kollade igenom att allt var ok där. Sen blev det en promenad genom campus för att kolla in allting och en annan blev helt lyrisk, det var gamla pansarregementet P6 som gjorts om till högskola(!) Har man varit på ett regemente så känner man sig hemma direkt. Ni som vet vad jag snackar om håller säkert med.

det blev i det stora hela ett väl värt besök, skolan verkar bra, lägenheten är bra, staden är bra, vad kan saknas egentligen? Mmmm....blir tomt hemma förvisso men jag drog själv hemifrån vid 18.


Huset till höger i mitten

En styck stolt lägenhetsinnehavare

Högskolan

2 kommentarer:

  1. Kära P-A, jag måste be dig kolla kartan en gång till. Kristianstad ligger i NORD-östra Skåne, (även om det är söder om Göteborg;))
    Kram
    Nilla

    SvaraRadera
  2. Ooops....hade ingen aaaning om att Skåne var så litet, fast jag borde kanske anat detta när det gick så fort att köra dit ;-)

    SvaraRadera

Featured Post

Västlänken - eller när Göteborg blev en schweizerost

Vi har varit några dagar i Göteborg och bland annat dokumenterat alla hål i staden som är ett resultat av Västlänksbygget. Det blev iaf en r...